Foto priča: Vodimo vas na masterclass radionicu koju je kompanija Fina Vina uz vinariju Movia održala u Sarajevu - Bonjo...

Foto priča: Vodimo vas na masterclass radionicu koju je kompanija Fina Vina uz vinariju Movia održala u Sarajevu

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

EVENT
13.10.2021.

Protekla subota u HUB387 je bila u znaku Movia vina, masterclass predavanja sa Alešem Kristančičem, vlasnikom vinarije i Lanom Kristančičem – junior winemakerom gdje su gosti imali priliku uživati u probranim vinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Bonjour.ba Fina Vina tim otkriva da: Movia nije samo naziv vinarije, to je način života i iskrenosti proizvođača. Ona je oznaka za vrhunske standarde, koje svi pravi ljubitelji vina traže iz godine u godinu. Vina Movia proizvode se bez filtracije, bez enoloških intervencija i s maksimalnim poštivanjem prirode.”

Na pitanja kako je došlo do ideje za suradnju sa vrhunskim poznavaocem vina Alešem Kristančičem, Fina Vina naglašavaju da se radi o osobi koja: “pretvara vina u magiju. Njegove nagrade se više ne mogu ni nabrojati”; stoga nije čudo da je upravo on odličan odabir za masterclass.

Samo neke od nagrada su izdvojili poput američkog stručnog časopisa Wine&Spirits koji ih je uvrstio u 100 najboljih vinarija i vinara svijeta, a između 12 kreatora vinske industrije, gdje su njegovi velikani Veliko Belo i Veliko Rdeče već godinama visoko su rangirani u svim svjetkim časopisima.

Gosti su imali priliku kušati pjenušac Puro rose, eksluzivno dobavljen za potrebe edukativne radionice.

Također, saznali smo da: “Puro i njegova specifična priča proizvodnje i skladištenja, a kasnije i posebne tehnike otvaranja, dočarane su majstorskim zahvatima Fina Vina tima, a na radionici degustirali smo i Rebulu, Sivi Pinot, Sauvignon i dva velikana: Veliko Belo i Veliko Rdeče.”

Ne sumnjamo da je bilo inspirativno i zabavno, posebice zbog činjenice da se nakon edukativnog dijela, druženje nastavilo u lounge dijelu HUB387, a nasmijana lica učesnika su sve rekla.

Radujemo se što su Fina Vina naglasila da se uskoro pripremaju i nova druženja, a u nastavku donosimo još nekoliko foto dokaza o odličnom masterclass-u i prilici da se uz odlična vina okupi divno društvo.

***

Naslovna fotografijaPromo
Tekst: Bonjour.ba, Promotivni članak

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno