Intimno vjenčanje Emine i Germana ispred objektiva Enide Kajević - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Intimno vjenčanje Emine i Germana ispred objektiva Enide Kajević

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
18.11.2023.

Njihova ljubavna priča počela je prije sedam godina, a baš kao i mnoge ljetne ljubavi i ova je startala za vrijeme Sarajevo Film Festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tada je to bilo samo prijateljstvo koje je kroz godine druženja izraslo u ozbiljnu vezu. 2021. godine German je zaprosio Eminu i od tog momenta kreće stvaranje magije u koju smo i mi zavirili.
“Što se tiče priprema, vrlo smo opušteno i lagano prošli kroz sav proces pripreme vjenčanja. Od samog početka planiranja smo imali usaglašene ideje i stavove, a najbitnije nam je bilo da kada definišemo datum rezervišemo lokaciju, muziku i fotografa. U našem slučaju i ovo se pokazalo vrlo jednostavnim.” - ovako je Emina počela svoju priču o njihovom vjenčanju.
Lokacija vjenčanja je odabrana prije rezervacije datuma, a Javorov Do i organizacija Martine Saire su bili Eminin jasan izbor od početka.

“Vjenčanje smo planirali kao intimnu ceremoniju u krugu porodice i najbližih prijatelja. Za muziku je bio zadužen moj školski drug Kenan Mačković, koji je sa svojim bendom napravio odličnu atmosferu. Tradicionalno Kenan svira skoro na svakoj svadbi u mojoj široj porodici, koja je poprilično velika, tako da je to pored njegovih kvaliteta i našeg prijateljstva, bio logičan slijed događaja.” - dodaje Emina.
Odabir fotografa s kojim žele ostvariti saradnju je bio jednostavan, Enida je bila u najužem izboru.
“Na prvu kliknuli i odmah dogovorili saradnju, a inače od ranije je pratim i oduševljena sam njenim radom. Enidi smo prepustili sve što se tiče organizacije fotografisanja, uz par vlastitih prijedloga i ideja, te smo u konačnici bili oduševljeni rezultatom.” – otkrila nam je Emina.
Da se klik zaista desio na prvu potvrdila nam je i Enida

"Sve fotografije su nastale spontano. Kada imate dvoje opuštenih, sretnih i zaljubljenih ljudi ispred objektiva, onda fotografisati prizore ispred sebe nije posao nego čisto zadovoljstvo. 

Eminu i Germana sam upoznala prvi put na sastanku povodom dogovora za fotografisanje vjenčanja, kao i nekolicinu mladenaca ove godine. No moram priznati da su na mene ostavili snažan utisak od prvog momenta, znate ono kada kažu “kliknuli na prvu”, mislim da to mi zaista i jesmo. Naša komunikacija se nastavila u jako dobrom smjeru, češće smo počeli da se viđamo, tako da sam na vjenčanju imala osjećaj da sam dio njih, njihove porodice. Emina je veoma draga, otvorena za komunikaciju i uspješna poduzetnica. S Germanom sam odmah pronašla zajedničke karakteristike jer smo isti horoskopski znakovi, harizmatičan je i jako duhovit. Slobodno mogu reći da imam nove prijatelje, jer se naše druženje nastavilo nakon vjenčanja i traje i danas."

Vjenčanje na otvorenom, u prirodi i van grada je bio zajednički cilj Emine i Germana, a njen ulazak u amfiteatar pratile su dvije violinistkinje.
Rubrike Vjenčanja i Gourmet se uvijek upotpunjuju pa je to slučaj i u ovoj ljubavi koju je par proslavio uz čak sedam različitih torti.

“Kao veliki gurman i ljubitelj kolača, suprug je bio isključiv, što se tiče izbora torte. Jedini njegov zahtjev bio je da degustiramo torte prije naručivanja. Zakazala sam degustaciju u "Torte i To” te smo se u konačnici odlučili za opciju sedam različitih torti, kako bismo zadovoljili sve ukuse." - dodaje Emina.
Kako bi vjenčanju dali dodatnu autentičnost i lični pečat, pokloni za goste su napravljeni od domaće lavande koju uzgaja Eminina majka, koja je ispisala imena svih gostiju na vrećicama. Pozivnice su zamišljene kao razglednica s prednje strane sa slikom Emine i Germana u Veneciji, a s druge strane su bili detalji vjenčanja.
"Bosanski ćilimi, kojima smo ukrasili amfiteatar, su dio porodične kolekcije i doneseni su za potrebe vjenčanja iz porodične kuće roditelja moje majke. Dekoracija je bila u bojama prirode, zelenilo s kombinacijom ljubičaste boje,uz svijeće koje su dale dodatni šarm. Ovo sam također prepustila profesionalcima iz Cvjećare Džan." - ispričala je Emina Bonjour.ba timu.
Sigurni smo da vam od samog početka ove priče pažnju privlače odjevne kombinacije mladenaca i da želite znati sve detalje.

“Za dan vjenčanja nosila sam vjenčanicu koju sam kupila u Atelier Sposa, model Mika koji me oduševio na prvo probavanje i koju sam kupila nakon samo jedne posjete salonu i to je bio jedini salon u kojem sam uopće probala vjenčanice. Od nakita sam nosila zaručnički prsten, naušnice u kombinaciji brilijanti i safir koje su nakit suprugove majke i ogrlicu s brilijantom koji je suprugov rođendanski poklon, tako da sam imala i nešto staro, nešto plavo i nešto posuđeno u nakitu. Kada su u pitanju burme, nisam htjela klasičnu žensku burmu, već sam radije birala prsten koji je duž cijele gornje strane ukrašen brilijantima, kako bih ga po potrebi mogla nositi i uz zaručnički prsten.” - ispričala nam je Emina.
Emininu eleganciju i sofisticirani glamur savršeno je dopunilo svijetloplavo laneno odijelo brenda Cacharel koje je odabrao German, a dodatnu dozu zabave i karaktera u ovaj look su donijela ljubičasta kravata i šal brenda Pal Zileri.


* * *
Foto: Enida Kajević

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno