Sestre Ena i Hanna Dujmović otvorile originalan concept studio u centru Sarajeva - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sestre Ena i Hanna Dujmović otvorile originalan concept studio u centru Sarajeva

Tekst:

Arijana Bošnjak

MODNE VIJESTI
28.12.2023.

Moda i umjetnost pod jednim krovom je originalan koncept koji su dvije sestre odlučile pokrenuti u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ena Dujmović, dizajnerica i osnivačica brenda Plusminus Fashion i slikarica Hanna Dujmović, otvorile su concept studio koji, osim što krije mnoštvo kreativnosti na jednom mjestu, donosi i pravu malu oazu stvorenu za klijente koji žele osobniji pristup kada biraju omiljene modne komade ili novu sliku za svoj dom.

 Želite li biti u direktnoj komunikaciji s umjetnicom ili dizajnericom, ovaj prostor smješten u samom srcu grada, omogućit će vam da iskomunicirate svaku vašu želju, dok ste okruženi umjetničkim djelima koja stvaraju ove sestre.

Concept store je otvoren prošli tjedan, a mi smo sestre Enu i Hannu pitali više o tome što ovaj prostor čini unikatnim te kakvi su izazovi, ali i očekivanja nakon otvorenja.U Sarajevu je već mnogima poznata adresa dućana Plusminus Fashion, a održano je i privatno otvorenje vašeg novog concept studija. Možete li s nama podijeliti neke uvide u njegov jedinstveni koncept, po čemu je drugačiji i unikatan?

Concept studio čijem otvorenju su mnogobrojni pozvani posjetitelji/ke prisustvovali bio je poseban zbog jedinstvenog spoja dvaju vrsta umjetnosti te jednog tradicionalnog zanata. U periodu koji je pred nama ljubitelji ovakve vrste koncepta će moći da nas posjete te uživo vide kako nastaju lokalni proizvodi koji se plasiraju, kako na našu, tako i na svjetsku scenu.

 Ovo je prvi put da kao sestre otvarate zajednički prostor za rad koji će spojiti umjetnost i modu. Kako zamišljate da će izgledati ta dva svijeta spojena u jednom prostoru i kakvi vas izazovi tu čekaju?

Iako su u pitanju dvije različite grane kreativne industrije, smatramo da ćemo ovom inovativnom idejom naše biznise podići na jedan veći i bolji nivo. Prostor u srcu jednog grada je skoro uvijek pun pogodak, a nas raduje što ćemo u našu priču s vremenom moći uključiti i druge ljude iz ovih industrija. Dakle finalni cilj jeste širenje i popularizacija zanata kroz brend Plusminus fashion te popularizacija i promocija slikarske scene.


Uvijek rado pišemo o novim kolekcijama Plusminus Fashion. Sigurni smo da će concept studio proširiti mogućnosti brenda. Kakvi su planovi za budućnost s ovim novim promjenama?

Prvobitni razlog zbog kojeg smo se i odučili na proširenje kapaciteta, jeste velika potražnja naših proizvoda. Smatramo da ćemo sa novim prostorom stalnim, ali i novim klijentima moći ponuditi još veći broj naših autentičnih modnih komada.

 Ovo je concept studio koji će ljubiteljima Plusminus Fashion brenda, ali i Hannine umjetnosti, omogućiti osobniji pristup prema klijentima. Hanna, s kojim si se ti izazovima do sada suočavala kao umjetnica i što će ovaj novi prostor značiti za tvoj način rada?

Naš studio za klijente treba predstavljati mjesto gdje će moći uživati u odabiru nekog odjevnog komada ili umjetničke slike u individualnom terminu uz konsultaciju. Volimo da se naši klijenti uvijek osjete posebnima, s toga za njih naš studio ima i posebni kutak. Kada je likovna umjetnost u pitanju, rijetki umjetnici imaju svoj atelje te ne mogu ugostiti klijente na ovaj način. Reprezentativnost umjetničkih slika je vrlo bitna, a umjetnici nažalost obično svoje slike mogu samo predstaviti tokom izložbi.

 Raduje nas rad sa budućim klijentima i nadamo se da će i oni uživati u novim kreacijama zajedno sa nama.

* * *
Naslovna fotografija: @plusminus.fashion

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno