Elie Saab predstavio sanjivu haute couture kolekciju kojom odaje počast Bejrutu

MODNE VIJESTI
17.9.2020.

Više od mjesec dana nakon što je njegov dom srušen katastrofalnom eksplozijom u bejrutskoj luci, Elie Saab posvetio je svoju najnoviju kolekciju glavnom gradu Libanona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Srce Eliea Saaba kuca u pulsu Bejruta, jedinog mjesta kojem će uvijek pronaći pripadnost, svoj dom i vječnu muzu.“ stoji navedeno na Facebook profilu.

Naime, jedan od najpoznatijih libanonskih dizajnera, Saab je bio zaslužan za odjevanje mnogih poznatih dama poput Kate Middleton, Beyonce, Angeline Jolie, a njegove haljine često krase i brojne crvene tepihe.

U novoj liniji nazvanoj „Beirut, The Sacred Source“ okuplja divne, pomalo magične, nestvarne ogrtače i haljine, spajajući dramatične linije sa najdelikatnijim tkaninama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELIE SAAB (@eliesaabworld) on

Romantično fluidnu i zapanjujuće efektnu kolekciju nadahnutu duhom libanonske prijestolnice, Saab je otkrio na Instagram profilu sa video postom gdje su vidljive scene modela u haljinama koje se odražavaju u ogromnoj zrcalnoj strukturi smještenoj u mističnoj šumi. 

Svilene niti koje blistaju u jutarnjoj magli, modeli koji se igraju skrivača u haljinama sa perjem, od organze, tila, pa sve do iridiscentne vječanice koja svjetluca u nježnom srebrnom izdanju, doista dočaravaju magičnost kolekcije.

Snimanje je završeno krajem osmog mjeseca u planinama Faqra, gdje se nalaze ruševine drevnog rimskog Adonisovog hrama. Fotograf Patrick Sawaya uhvatio je graciozne modne trenutke, dok je filmska redateljica Mounia Akl kreirala zadivljujući sedmominutni video.

"Elie Saab oslikava put dalje, put da njegov Bejrut svijetli u budućnosti, sposobnost sanjanja pruža dah nadi, za budućnost sa mnogo mogućnosti... U ovoj kolekciji poziva se na sveti izvor, pulsirajuću životnu snagu koja omogućava Bejrutu da uvijek iznova trijumfira", stoji navedeno na njegovom Instagram profilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELIE SAAB (@eliesaabworld) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELIE SAAB (@eliesaabworld) on

MODNE VIJESTI , 17.9.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

ELIE SAAB

Podijeli:

Posljednje objavljeno