Drvce kao iz najslađih dječijih bajki nalazi se u Parizu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Drvce kao iz najslađih dječijih bajki nalazi se u Parizu

PUTOVANJA
24.11.2020.

Ovu godinu uistinu ćemo pamtiti po mnogo čemu jer je 2020. godina promijenila tijek događaja u našim životima i planovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usred mnogo teških vijesti i dana, ostalo nam je malo vremena za čarolije i putovanja, ali upravo zbog toga vrijedi obilježiti posebne dane i veseliti se budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake godine, od sredine 11. mjeseca podiže se blagdansko drvo u samom srcu središnjeg dijela robne kuće Galeries Lafayette u Parizu. Svjetlucajući na blistavoj pozadini art-nouveau arhitekture, blagdansko drvce Galeries Lafayette prizor je od kojeg zastaje dah i predstavlja bajkoviti doživljaj za sebe.

Foto: @raphaelmetivet

Foto: @javiernapi

Naime, blagdanska dekoracija Galeries Lafayette jedan je od najprepoznatljivih dijelova blagdana u Parizu, kada se odrasli i djeca okupljaju ispred prozora i ispod staklene kupole glavne trgovine kako bi vidjeli najpoznatije blagdansko drvce u gradu. Ova godina morala je biti drugačija, ali Galeries Lafayette je još jednom iznenadio. Uz prekrasnu jelku, odabrana tema dekora bila je "Le voyage de Noël"  nadahnuto povijesnim događajem kada je 1919. godine, avion Jules Védrinesa sletio na terasu Galeries Lafayette.

Zamišljena kao najveće drvo na svijetu, instalacija prikazuje tisuće darova, šarenih pompona i lampica. Svake godine dekor se ističe ljepotom, kreativnošću i eksplozijom boja, a mogli bismo reći da je ekipa iza pripreme za ovu godinu očarala svojim umijećem i uspjela unijeti čaroliju i ljepotu blagdana.

***

Naslovna fotografija: @galerieslafayette
Tekst: BONJOUR.ba

PUTOVANJA , 24.11.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Foto by:

@galerieslafayette

Podijeli:

Posljednje objavljeno