Zašto je Drive Café tako posebna #gourmet destinacija? Detalje otkriva Fatima Mačković - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Zašto je Drive Café tako posebna #gourmet destinacija? Detalje otkriva Fatima Mačković

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
25.10.2022.

Bez obzira putujete li sami ili sa svojim najmilijima, posebnu čar svakom putovanju daju pauze za predah kada želimo uz omiljen napitak i ukusan obrok napuniti energiju za nastavak putovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Posebice kada je riječ o višesatnim vožnjama, kada se poželimo odmoriti, ali i okrijepiti uz ukusan objed koji će nas oduševiti slasnim zalogajima, kao svoju destinaciju biramo benzinske crpke poput GAZPROM i NIS benzinskih stanica. Mjesto je to na kojem uz kvalitetno gorivo, možemo uživati u pomno uređenim cafeima, kao i svježim jelima pripremljenim od najfinijih sastojaka.
Tu je i njihov shop u kojem ćemo pronaći veliki izbor raznih pažljivo odabranih proizvoda kako bi put postao još lagodniji.
Stoga, kako bismo vam otkrili mjesto za istinski užitak razgovarali smo s Fatimom Mačković gastro menadžericom sa dugogodišnjim iskustvom koja nam je otkrila sve detalje bogate ponude, ali i zanimljivosti koje Drive Café čine posebnim. 

Ukusni sendvič, topli napitak s dodatkom omiljene slastice ili pak neodoljivi okus cijeđenog voća probudio je u nama želju da se instant teleportiramo na mjesto koje nas je oduševilo jedinstvenom ponudom omiljenih jela, ali i nešto drugačijih napitaka, o kojima više otkrivamo u nastavku.


Fatima Mačković


Što biste rekli zašto je posebna filozofija vašeg brenda i što vam je bila inspiracija za stvaranje ugodnog ambijenta u Drive Caféu?

Naša misija je pružanje usluga potrošačima u pokretu. Veoma nam je važno da u kontinuitetu razvijamo i unapređujemo kvalitet naših proizvoda i usluga te da potrošačima pružamo prijatno i nadasve jedinstveno iskustvo. Vođeni osluškivanjem i opažanjem želja, potreba i očekivanja naših gostiju razvili smo koncept Drive Caféa.Upravo su benzinske stanice najčešći odabir za kratki predah i pauzu uz najukusniju kafu. Koje kafe vi imate u svojoj ponudi i što ih čini posebnima?

Dobra šoljica kafe simboliše trenutak zadovoljstva u našoj svakodnevnici i pridajemo poseban značaj tim trenucima. Kao rezultat dugogodišnjeg traganja za odgovarajućom mješavinom kafe koja će svojom bogatom aromom, intenzivnim mirisom i okusom omogućiti savršeno uživanje u kafe napicima u suradnji sa italijanskim Vergnanom kreirana je vlastita mješavina kafe - Drive Café.

Budući da se Vergano preradom kafe bavi od 1882. godine, u svijetu kafe važi za renomirano ime sa dugogodišnjom tradicijom i iskustvom. Za pripremu Drive Café mješavine se koriste visokokvalitetna zrna kafe porijeklom iz Srednje Amerike, Azije i Brazila dok se prženje, pakovanje i skladištenje odvija pod strogo kontrolisanim uslovima.

Drive Café kafa je dostupna samo na maloprodajnoj mreži GAZPROM i NIS benzinskih stanica i u ponudi je širok izbor kafe napitaka koji plijene punoćom izvrsnog okusa, počevši od nezaobilaznog espressa, cappuccina, macchiata, latte macchiata i drugih. Svaki od kafe napitaka je dostupan u tri veličine S, M i L i u varijantama za ponijeti.

U skladu sa našim željama da veliki broj ljubitelja kafe sa uživanjem posjeti Drive Café, našim gostima smo omogućili da ukoliko žele, svoje omiljene kafe napitke mogu da pripreme sami koristeći samouslužne kafe aparate na našim benzinskim stanicama. Kafe aparati su pozicionirani u okviru kafe kornera tako da su lako vidljivi i lako dostupni, a svaki od pripremljenih kafe napitaka moguće je  dodatno začiniti, aromatizirati i zasladiti dodavanjem mljevenih začina ili sirupa okusa čokolade, cimeta, karamele i slično. Sve ovo našim gostima daje mogućnost da svojoj mašti puste na volju i sami kreiraju svoj omiljeni kafe napitak.

Koje gourmet zalogaje biste predložili svim vašim posjetiteljima koji žele nešto ukusno, svježe i savršeno za uživanje u vašem cafeu?


To su svakako naši raznoliki i bogati sendviči svakodnevno pripremljeni na licu mjesta za čiju recepturu se koriste pažljivo odabrani, kvalitetni sastojci koji će svojim okusima zadovoljiti svakog gurmana. Neizostavna su izdašna slatka i slana peciva ukusnih nadjeva i punjenja koji će uz šoljicu kremastog cappuccina ili latte macchiata učiniti da osjećate istinsko zadovoljstvo.

Za sve one koji vode računa o zdravoj ishrani ili žele osvježenje, 100% svježe cijeđen sok od naranče ili limunada je nepogrešiv izbor.

Koliko dugo ste vi dio tima i koje su najvažnije lekcije koje ste naučili na ovom poslu?

Dvije decenije sam član tima maloprodaje unutar naftne industrije. Biti pionirom, inovatorom i izrasti u lidera na tržištu u sferi pružanja usluga potrošačima u pokretu, znači imati viziju o tome kako treba da izgledaju, kakvim sadržajem da raspolažu i kakvom atmosferom da odišu moderni benzinski servisi.

U dostizanju i realizaciji vizije modernih benzinskih servisa, kao i u mom profesionalnom razvoju i sazrijevanju značajnu ulogu igra uspješna suradnja sa kolegama iz maloprodaje, prije svega sa kolegama zaposlenim na benzinskim stanicama, kolegama iz drugih sektora, kao i sa našim mnogobrojnim poslovnim partnerima. Otvorena i neposredna komunikacija, te međusobno razumijevanje i uvažavanje su temelj dobre i plodonosne suradnje.

Znanje stečeno u brojnim internim i eksternim edukacijama je uveliko pomoglo implementaciju brojnih projekata. Budući da sam certificirani HACCP manager u Drive Caféu su svi radni procesi usklađeni sa HACCP standardima. Pohađanje Julius Meinl kafe akademije u Budimpešti, te obilaska prerađivačko-proizvodnih pogona lidera u proizvodnji i preradi kafe Julius Meinla i Illyja  je uveliko proširilo i upotpunilo moje znanje o kafi i osvijestilo značaj svih mnogobrojnih faktora koji utiču na kvalitet kafe napitaka.

Imajući u vidu da je naša misija pružanje usluga potrošačima u pokretu, a o tome da li je i u kojoj mjeri naša misija uspješna isključivo svjedoči zadovoljstvo naših potrošača koji nas nagrađuju svojim povjerenjem tako što svi putevi vode u Drive Café.


* * *
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci