8 savjeta i trikova: Kako urediti moderan dom u neutralnim tonovima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

8 savjeta i trikova: Kako urediti moderan dom u neutralnim tonovima

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
27.5.2024.

Uređenje doma u neutralnim tonovima pruža taj bezvremenski, elegantan i smirujući ambijent pa ne iznenađuje da je omiljeni stil mnogima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Neutralne boje i tonovi poput bijele, sive ili bež, stvaraju savršenu pozadinu za kreiranje prostora koji odiše lakoćom i ugodnošću te omogućava naknadnu nadogradnju prostora. 

Istražili smo kako to kreirati ugodan dom u neutralnim tonovima pa donosimo 8 praktičnih savjeta

 Odaberite pravu paletu neutralnih boja

Prvi korak je, naravno, biranje paleta boja kojom se želite igrati. Da li će siva boja biti u fokusu u kombinaciji s bijelom ili pak više uživate u umirujućim zemljanim tonovima. Sukladno tome kreirate svoj prostor. 

 Igrajte se teksturama

Neutralne boje mogu izgledati dosadno ako se koriste jednolično. Da biste izbjegli monotoniju, igrajte se različitim teksturama. Kombinacija materijala poput pamuka, lana, baršuna, drveta i metala može dodati vizualni interes i toplinu prostoru. Na primjer, mekan kauč od tkanine u kombinaciji s drvenim stolićem i metalnim lampama stvara dinamičan i ugodan prostor.

 Naglasite detalje

Detalji su ključni za dodavanje karaktera svakom pa tako i neutralnom interijeru. Zlatni detalji u interijeru koji je okupan zemljanim tonovima je pravi pogodak. To mogu biti svijećnjaci, vaze, dekorativni jastuci, sitni detalji su nekad dovoljni. 

 

Foto: @carolinesharpnackIskoristite prirodno svjetlo

Prirodno svjetlo igra možda i najvažniju ulogu u neutralnim interijerima. Veliki prozori i prozračne zavjese omogućavaju ulazak prirodne svjetlosti, koja čini prostor vizualno većim. Također, sunčeve zrake će dodatno naglasiti neutralne tonove vašeg doma. 

 

Foto: @andreapapiniphotographerFokusirajte se na kvalitetne komade namještaja

Kada birate namještaj za neutralni interijer, fokusirajte se na kvalitetu i trajnost. Održavanje namještaja u svijetlim bojama neće biti lak zadatak, stoga je ovo korak kojem se želite posebno posvetiti. 


 


 

Umjetnost kao središnji element

Neutralni zidovi pružaju savršenu pozadinu za isticanje umjetničkih djela. Velike slike, skulpture ili galerijski zid mogu postati središnji element prostorije. Odaberite umjetnost koja odražava vaš stil i unosi boju ili teksturu u prostor.

 

Foto: @alyssakapitointeriors

* * * 
Naslovna fotografija: @carolinesharpnack

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno