dm Zajedno: Donosimo detalje o 14 podržanih projekata za zdravlje i dobrobit žena - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

dm Zajedno: Donosimo detalje o 14 podržanih projekata za zdravlje i dobrobit žena

Tekst:

Bonjour.ba/PR

POSAO & ŽIVOT
6.5.2024.

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – podrška projektima za unapređenje i očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja žena, kompanija dm je podržala realizaciju 14 projekata s područja cijele BiH, s više od 60.000 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Podržani su projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwondo i joga tehnika i sl.

Jedan od podržanih je i projekt „Pleti i prijateljstvo ispleti“ u organizaciji Udruženja Lotos koje se bavi projektima zaštite mentalnog zdravlja djece i odraslih. Cilj projekta bio je unaprijediti psihosocijalno funkcionisanje žena treće životne dobi te unaprijediti kvalitet njihovog života, ublažiti osjećaj izolacije i odbačenosti. U okviru projekta realizovane su kreativne radionice, edukacije, savjetovanje i socijalne aktivnosti.
Lotos je posljednjih osam mjeseci, zahvaljujući sredstvima dm-ove inicijative „{ZAJEDNO} za bolje sutra“, za žene treće životne dobi bio sigurno mjesto, u kojem su se osjećale prihvaćene, dobro došle i cijenjene članice našeg društva, manje usamljene i još uvijek funkcionalne. Aktivnosti započete ovim projektom se u velikoj mjeri i dalje nastavljaju zbog iskazanog interesa korisnica, koje i dalje osjećaju potrebu za podrškom u očuvanju svog mentalnog zdravlja i suočavanju sa individualnim teškoćama, ali i njegovanju preostalih kapaciteta svoje ličnosti“, kazala je izvršna direktorica Udruženja, Emina Hadžihalilović Muračević, dipl.psiholog.

Žensko zdravlje je jedna od tema kojom se kompanija dm aktivno bavi, te je uz kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra u okviru teme organizirana i prva stručna konferencija dm ženski razgovori, u junu prošle godine. Projekti unapređenja i očuvanja fizičkog i mentalnog ženskog zdravlja podržani su i na 6. dm ženskoj utrci.

* * *
Foto: PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno