Bh. studio kreirao zaigranu dječju sobu od samo 10m2 koja je neopisivo funkcionalna - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bh. studio kreirao zaigranu dječju sobu od samo 10m2 koja je neopisivo funkcionalna

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
21.3.2024.

Kada vidimo kreativna rješenja koja naprave arhitekti/ce i interijer dizajneri/ce, nerijetko poželimo u potpunosti transformirati i naš dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jedno od takvih rješenja kreirala je i arhitektica Jelena Barać, osnivačica studija JB architect, a sigurni smo da ćete odmah poželjeti takav kutak u domu i za svoju djecu. Jelena je napravila idejno rješenje za sobu koja ima tek 10m2, ali je zaista funkcionalna i potpuno neodoljiva.


Foto: @_jb_architect_Kako i sama Jelena kaže na svom Instagram profilu, njen zadatak je bio da zadrži jedan ormar i osmisli dodatni prostor za odlaganje. Pri tome soba treba sadržavati dva kreveta za dječake različite dobi, a to treba biti i prostor za igru i odmor.

Soba je okupana svjetlošću i nježnim, neutralnim tonovima drva koji prostoriji daju toplinu, dok detalji poput kreveta i ormara, u nježnoj nijansi plave boje, čitav interijer pretvaraju u sanjivu oazu.

Jedan krevet je povišen, što daje dodatni prostor za pohranu ispod. Uz to, Jelena kreira dvije opcije koje će služiti kao zaštita za dijete koje spava na povišenom krevetu – drvena ograda ili plava mrežica izrađena od konopa koja pretvara sobu u prostor nalik na igraonicu.


Foto: @_jb_architect_

Foto: @_jb_architect_Nas je posebno osvojila tapeta s motivima medvjedića u avionu koja potiče maštu i radost, kako kod djece tako i kod odraslih.


Foto: @_jb_architect_Uz optimalno iskorišten prostor i maštovit dizajn, ova soba zaista postaje mjesto gdje se snovi pretvaraju u stvarnost.

* * *
Naslovna fotografija: @_jb_architect_

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno