Priroda, svježi zrak, kamin, terasa... pogledajte zašto je ova planinska kuća na Vlašiću odlična destinacija za odmor -...

Priroda, svježi zrak, kamin, terasa... pogledajte zašto je ova planinska kuća na Vlašiću odlična destinacija za odmor

PUTOVANJA
24.10.2020.

Bez obzira da li ste osoba koja uživa u planinarenju ili jednostavno tražite kutak gdje se možete odmoriti na svježem zraku uz zvuk prirode i ptičica, šetajući ili samo uživajući u toploj fotelji i divnom pogledu iz kućice, pronašli smo idealnu lokaciju za vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, planinska kuća „Sedam Vlašića“ smještena je na padinama planine Vlašić na nadmorskoj visini od 1500 m gdje se sa velike terase pruža prelijep pogled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: booking.com

Foto: booking.com

Kuća je u potpunosti uređena u rustikalnom stilu, te u simbiozi drva i kamena, sa određenim minimalističkim, modernim elementima, planinarska kuća "Sedam Vlašića" ima četiri potpuno namještene sobe koje mogu primiti do devet osoba.

Također, na svom booking profilu navode da objekat posjeduje dvije kupaonice smještene u odvojenoj sobi od hodnika, što dodatno daje dašak privatnosti.

Foto: @jacavss

Foto: @jacavss

Foto: @jacavss

Foto: booking.com

U produžetku kuhinje oduševit će vas izlaz na zatvorenu terasu, ispod koje se nalazi vanjski kamin koji je predviđen za pripremu raznih delicija po vašem izboru.

Dnevni boravak površine oko 50m2 također posjeduje dašak planinskog stila, unutar kojeg se nalazi veliki kamin koji je pravo mjesto za opuštanje i punjenje baterija.

Foto: @jacavss

Foto: @jacavss

Foto: @jacavss

Preko velikog dijela dnevne sobe nalazi se i drvena galerija koja vodi u, možda najljepši kutak ove planinske kućice, a to je terasa koja se nalazi na južnoj strani.

Naime, posebno će vam se dopasti upravo ova terasa koja je zastakljena sa mogućnošću otvaranja staklenih zidova, nakon čega ste potpuno u dodiru sa prirodom.

Također, u ograđenom dvorištu smještena je i velika sjenica s kaminom i ljuljačkama za djecu, u kojima mogu uživati i najmlađi.

Za sve vlasnike kućnih ljubimaca, obradovat će informacija da su ljubimci dobrodošli da sa vama podijele opuštajuće trenutke u ovom divnom prostoru.

Foto: @jacavss

Foto: @jacavss

Foto: @jacavss

U nastavku pogledajte još nekoliko divnih kadrova planinske kućice, a više informacija možete pronaći i na Bookingu pod nazivom Planinska kuća "Sedam Vlašića"  ili izvršiti rezervaciju direktno putem instagram profila @planinskakuca_sedamvlasica.

Foto: @jacavss

Foto: @jacavss

Foto: @jacavss

Foto: @jacavss

Foto: @jacavss

Foto: @jacavss

***

Naslovna fotografija: @planinskakuca_sedamvlasica
Tekst: Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA , 24.10.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Foto by:

@placeyourpin

Podijeli:

Posljednje objavljeno