Dalal Midhat ima novu pjesmu, a BONJOUR vas vodi u backstage snimanja spota

INTERVJU
27.11.2019.

Dalal je već osvojila simpatije publike svojim vokalnim sposobnostima, kao i emotivnim pjesmama koje rado iznova dodajemo na naše playliste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika je radoholičarka i apsolutni perfekcionista što nam je i pokazala kroz novi video spot koji će sutra u 12:00 sati biti premijerno prikazan i objavljen na YouTube profilu Tempo Production.
To je i razlog zašto smo pozvali Dalal da kroz blic intervju s nama podjeli i djelić atmosfere sa snimanja spota za pjesmu 'Instant' za koju ćete vjerujemo često birati opciju 'replay'.

Prošlo je više od godinu dana od tvog posljednjeg singla. Osjećaš li i dalje tremu prije predstavljanja nove pjesme?

Tačno dvije godine od posljednjeg singla i da, svaki put osjećam tremu, kako pred predstavljanje pjesme, tako i pred svaki nastup. To je samo velika odgovornost koju osjećam prema publici koja prati moj rad već evo 20 godina.


Koja je glavna poruka koju si željela dočarati slušateljima kroz ovu pjesmu?

Video za pjesmu nosi i snažnu poruku. Moja nova pjesma „Instant“ na šaljiv i ironičan način govori o brzini modernog života gdje se ljudi najviše posmatraju kroz društvene mreže. Volim da kroz svoje pjesme ukažem na pojave, situacije, probleme sa kojima se sama susrećem jer mogu pjevati samo o onome što zaista doživim i osjetim. Ono što pokušavam da promijenim, prvo kod sebe, jesu predrasude o drugim ljudima. Nikada ne znate šta se zapravo krije iza nečijeg osmijeha. To je zapravo moja poruka.

">

Tko su 'krivci' koji se kriju iza cijelog koncepta?

Za „Instant“ potpisujem tekst i muziku, dok su za aranžman, mix i mastering zaduženi Almir Ajanović i Damir Bečić. „Instant“ je sniman u „Studio Tempo“, a i ovaj put sam sve prepustila istom timu koji stoji iza Eurosonga, pjesama „Ljubav je“ i „Never give up“. Pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama pod markicom Tempo Digital.

Sanjin Egon i Iman Karović 

Najzanimljivija anegdota sa snimanja? Kakva je atmosfera vladala?

Bilo je mnogo anegdota, a najuzbudljivije je bilo kada nam je zbog dima došla policija na snimanje. Bili su zaista veoma prijatni i ljubazni, tako da im se ovim putem zahvaljujem.

Na kojoj lokaciji se snimao video i tko je sve bio uključen u cijeli proces snimanja?

Video se snimao u Sarajevu, radio ga je Tempo Digital video, režirao Adnan Avdić, a montirali su ga Tarik Bičo i Ervin Golubović. U spotu se pojavljuju poznate influenserke iz BiH koje su poznate na Instagramu i van njega u potpuno različitim poljima djelovanja – Samra Menzilović, Iman Karović, Sunčica Šanjević, Adina Žuga i Eda Bukvić.

Samra Menzilović

Adina Žuga

Sunčica Šanjević i Eda Bukvić

Šminku je radio Sanjin Egon, frizuru Nermin Bešić, styling Adela Hodžić, a na spotu nosim odjeću Mateyaneira i Have2have.

Koja je pjesma na tvojoj playlisti kada ti je potreban dodatan boost kroz dan?

Happy – Pharell Williams, Srećom imam tebe – Jacques Houdek.

Koji ti je dosada bio najveći poslovni, odnosno pjevački izazov?

Moj najveći izazov bio je Eurosong i nastup za dolazak Pape Franje u Sarajevo. Inače me odmalena oduševljava duhovna muzika i u njoj pronalazim svoj mir.

Što nam sve još pripremaš do kraja godine?

U pripremi je još nekoliko pjesama, iduće godine i album, a sve više radim i za druge, jer imam još mnogo toga za reći, a kako drugačije nego kroz moj autorski rad.

INTERVJU , 27.11.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno