PEEK A BLOOM potpisuje uređenje ovog intimnog vjenčanja održanog u najstarijem bh.muzeju na Humcu

VJENČANJA
20.5.2020.

U franjevačkom samostanu na Humcu nalazi se najstariji muzej u BiH, osnovan 1884. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio muzeja upravo je lapidarij, prostorija sa zbirkom radova u kamenu, koja je za Petru i Zdravka postala romantično mjesto proslave njihovog malog, intimnog vjenčanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petra & Zdravko

Naime, vjenčanje je održano prije nešto više od dva tjedna, a uređenje potpisuje Helena Bubalo, kreativna dama koja se krije iza brenda PEEK A BLOOM

Lokacija vjenčanja je bila lapidarij franjevačkog samostana na Humcu. Ovaj prostor je po meni jedan od najboljih prostora za organizaciju malenih/intimnih/dnevnih vjenčanja u Hercegovini. Sve ovo sad rečeno je pomalo oksimoron za Hercegovinu, ali definitivno da se ja ponovno udajem (za Duplog naravno 😊), to bi bio ovaj đir i ova lokacija.“ – prokomentirala je Helena.

Uređenje i organizacija nosila je par izazova. Helena je cijelu dekoraciju morala osmisliti uz cvijeće koje je mogla pronaći obzirom na restrikcije koje su vladale zbog pandemije.
Pri izradi buketa i dekoracija koristila se božurima, violama, ranunkulama, makovima, tulipanima i raznim suhim biljem, dok je dodatnu toplu notu dala uz odabir romantičnih tonova, beige ukrasa i bijelih detalja te mnoštvo svijeća. 

Mladenka je njena sestra, a na naš upit što joj je bila inspiracija i koliko je izazovno osmisliti uređenje za sestrino vjenčanje, otkrila nam je:
„Izazovno je bilo toliko da su ovo vjerojatno bili prvi svatovi u kojima je cvjećarka više dramila oko vjenčanja nego sama mladenka. 😊 Izazov je bio veliki, zbog zatvorenih granica, nabavke cvijeća dijelom čak i iz RH, ne pitajte me kako 😊 (hvala Piletu i Ivani) i šlag na tortu je bio još i taj da kuma nije mogla doći iz Zagreba, tako da sam bila i zamjenska kuma, a znate i sami, kuma mora blistati malo manje od mlade. Ne mogu sad reći da sam imala točno neku inspiraciju za uređenje, jer je to sve nekako u mojoj glavi super posloženo i tek kad krenem raditi i dok ne vidim da je ostvarivo sve to što sam zamislila, tek tada se ostvari cijeli koncept.

Helena Bubalo

Helenu smo pitali i što joj je bila inspiracija za buket:
Buket je priča za sebe uvijek kod mene. 😊 On je u biti što se tiče cvijeća, centralni i najviđeniji dio cijele priče. Svakom vjenčanju pristupam individualno i sa svakim mladencima (čitaj mladom), dogovorim druženje uz kavicu. Pokušam kroz taj razgovor snimiti osobu, uhvatiti neke detalje, koji mi kasnije koriste u slaganju cijele priče. A kako Petru i njezine priče slušam cijeli život, to je baš bilo lako, napravila sam ga za cca 20 minuta.“


Ostale detalje ovog sasvim posebnog vjenčanja, otkrijte u nastavku kroz fotografije u potpisu Foto studio Sliko iz Stoca te Helene Bubalo.

VJENČANJA , 20.5.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Foto studio Sliko, Helena Bubalo

Podijeli:

Posljednje objavljeno