Putovanja 2024: Popularne destinacije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Condé Nast Traveler: 4 lokacije koje je najbolje posjetiti u 2024.

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
25.12.2023.

Condé Nast Traveler nedavno je podijelio svoj vodič putovanja za 2024. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


S fokusom na potpuno otvaranje granica nakon pandemije, Condé Nast Traveller pri kreiranju svoje liste atraktivnih lokacija najavljuje slobodu da odaberemo nomadska putovanja, objeručke prihvatimo i zagrlimo svoju mogućnost obilaska cijelog svijeta, što nam je danas bliže i jednostavnije nego ikad prije. Ovih dana svi razmišljamo o zimskim destinacijama, maštamo o skijalištima u Austriji, ali uživamo i u zimi na nevjerovatnim planinama koje nas okružuju. 

 No, neizbježno je da ćemo već za nekoliko sedmica svi početi s vremena na vrijeme govoriti gdje bismo voljeli otputovati ovog ljeta i koja se to nova popularna destinacija nalazi na našoj listi želja.


Gdje putujemo u 2024. godini? 

Simbolično 24 lokacije za 2024. godinu, raspoređene su po svim kontinentima. Od Azije do regiona i obilaska bliskih nam država, sve do atraktivnih lokacija na kojim bismo u potpunosti mogli poželjeti promijeniti svoj stil života. Vjerujemo da je za ljubitelje putovanja ova lista prava mala avantura u kojoj će uživati.

Mi smo izdvojili 4 lokacije koje želimo dodati na svoju wishlistu za narednu godinu, a možda tako pomognemo i vama da isplanirate svoj godišnji odmor i narednu avanturu.
 

Budimpešta

Sve češće se nalazi u našim odabranim lokacijama za putovanja, a Condé Nast Traveller izdvojio je kao "dom neoklasike, baroka i gotike koje, poput mašne, uvezuje Dunav"

 Grenada


Dok smo još na početku ove priče ostajemo u bliskim državama i okruženju za koje je mnogo lakše organizovati putovanje i naredno ljetovanje. 
Grenada se našla na ovoj listi između Francuske Polinezije i Guatemale zbog svoje prirode, tirkiznog mora i luksuznih hotela.

 

 


Nalazi li se i na vašoj listi željenih putovanja? 


Madagaskar

King Julien! Stižemo ti! Madagaskar nam je još od istoimenog animiranog filma jedan od favorita i sinonim za avanturu pa se u potpunosti pridružujemo slavljenju ovog Condé Nast odabira.

 Mongolija

Godinama je privlačila osobe koje užvaju u avanturističkim putovanjima, a tome svjedoči i Mongolski Rally, tačnije rally koji traje tri do četiri sedmice i dužine je između 13 000 i 16 000 kilometara. Prava avantura! Tokom 2023. godine Mongolija je uvela bezvizni režim za još 34 države, što je sada ukupno 61 nacionalnost. Cilj ove države je da dostignu broj od milion turističkih posjeta tokom jedne godine. Mi smo za jednu avanturu van zone komfora, šta kažete?

 

* * * 
Naslovna fotografija: @flo.johaenntgen

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno