Lamija: Recept za čokoladni kolač s kruškama koji se topi u ustima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Lamija: Recept za čokoladni kolač s kruškama koji se topi u ustima

Tekst:

Ana Rotim

GOURMET
21.9.2022.

Prvi kišni dani i nešto niža temperatura mnogima su razlog da vikend provedu u toplini svoga doma zajedno s najbližima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Topla dekica, omiljeni napitak i kolač s jesenskim voćem, kombinacija su kojoj ne možemo odoljeti posebice tijekom subote i nedjelje, kada punimo energiju za nadolazeći tjedan. Ako ovako izgleda i vaš plan za vikend koji nam slijedi, pronašli smo kolač koji će začiniti jesensku atmosferu u vašem domu. Naime domaća food blogerica Lamija, koja se na društvenim mrežama krije iz profila @cherryontop_lt, za našu rubriku Gourmet otkrila je recept za čokoladni kolač s kruškama za koji smo sigurni da će oduševiti sve za trpezom.





Sastojci:
 

  • 4-5 krušaka srednje veličine
  • 150 g putera
  • 130 g brašna
  • 120 g šećera
  • 100 g crne čokolade
  • 3 kašike kakao praha
  • 2 jaja
  • 2 kašičice arome vanilije
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode
  • 1/4 kašičice soli


Priprema:
 

  • Sve sastojke osim čokolade izmiksati mikserom, puter treba biti sobne temperature
  • Kalup promjera 24 cm, obložiti papirom za pečenje, pa po dnu poredati očišćene kruške
  • Izmiksanu smjesu lijepo rasporediti preko kruškica
  • Peći na 180°, oko 30 minuta
  • Kada je gotovo sačekati da se prohladi, pa izvaditi iz kalupa. Zatim, istopiti čokoladu na pari, preliti preko kolača i to je to. Uživajte!

* * *
Foto: @cherryontop_lt 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno