Lamija: Recept za čokoladni kolač s kruškama koji se topi u ustima
Tekst:Ana Rotim
GOURMET21.9.2022.
Prvi kišni dani i nešto niža temperatura mnogima su razlog da vikend provedu u toplini svoga doma zajedno s najbližima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Topla dekica, omiljeni napitak i kolač s jesenskim voćem, kombinacija su kojoj ne možemo odoljeti posebice tijekom subote i nedjelje, kada punimo energiju za nadolazeći tjedan. Ako ovako izgleda i vaš plan za vikend koji nam slijedi, pronašli smo kolač koji će začiniti jesensku atmosferu u vašem domu. Naime domaća food blogerica Lamija, koja se na društvenim mrežama krije iz profila @cherryontop_lt, za našu rubriku Gourmet otkrila je recept za čokoladni kolač s kruškama za koji smo sigurni da će oduševiti sve za trpezom.
Sastojci:
- 4-5 krušaka srednje veličine
- 150 g putera
- 130 g brašna
- 120 g šećera
- 100 g crne čokolade
- 3 kašike kakao praha
- 2 jaja
- 2 kašičice arome vanilije
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode
- 1/4 kašičice soli
Priprema:
- Sve sastojke osim čokolade izmiksati mikserom, puter treba biti sobne temperature
- Kalup promjera 24 cm, obložiti papirom za pečenje, pa po dnu poredati očišćene kruške
- Izmiksanu smjesu lijepo rasporediti preko kruškica
- Peći na 180°, oko 30 minuta
- Kada je gotovo sačekati da se prohladi, pa izvaditi iz kalupa. Zatim, istopiti čokoladu na pari, preliti preko kolača i to je to. Uživajte!
* * *
Foto: @cherryontop_lt