Chaka Khan, Natalie Martinez, Brenda Song... u IT jakni bh. brenda Kaftan Studio krase stranice svjetskih magazina

MODNE VIJESTI
12.10.2019.

Još otkada su Emina Hodžić Adilović i Nermina Hodžić predstavile IT jaknu koja je odlična fuzija couture mode i street stylea, dame iz cijele regije su se zaljubile u lepršavost i svestranost ovog komada nosivog uz jeans, ali i u svečanim prilikama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Materijal od kojeg se izrađuju se radi ručno u svim bojama i upravo zbog toga ne iznenađuje što su svjetske stilistice ovaj komad učinile dijelom brojnih modnih snimanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaftan Studio IT jakna

Upravo jakna ovog domaćeg brenda sada krasi naslovnice i stranice magazina L'Officiel, MOD, Vulkan…, a posljednja suradnja koja je ukrala simpatije mnogih, upravo je snimanje "Power of Women" izdanja za magazine Variety, za koji je pozirala muzička legenda i diva Chaka Khan pred objektivom legendarne fotografkinje Peggy Sirota odjevena u IT jaknu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Variety @variety / Power of Women Issue with Chaka Khan @chakaikhan ❤❤❤ Chaka Khan. An artist whose music marked our years of growing up, middle school and study period. Drawing our first sketches and collections with her music in background giving us an inspiration. Her impact on young people around the world is immeasurable! Thank you for making world a better place with your art and influence. That feeling of happiness when we saw our creation on set for Variety magazine with such an amazing team of stylists and photographers @ashleyseanthomas @peggysirota ... for us, these are that moments that encourage us to move forward, to work more, dream more and design in our beautiful country Bosnia and Herzegovina and to believe that thanks to persistence, honesty and talent, dreams DO come true. Kaftan studio ❤️ YOU !!! #kaftanstudio #chakakhan #madeinbih #sarajevo #love #variety #varietymagazine __________________________________________ Variety / Power of Women Issue sa Chakom Khan Chaka Khan, Umjetnica koja je svojom muzikom obiljezila nase odrastanje, period srednje skole i studiranja - crtanja prvih skica i kolekcija. Njen uticaj na mlade sirom svijeta je nemjerljiv! Hvala vam sto svojom umjetnoscu i uticajem cinite svijet boljim mjestom. Osjecaj srece kada smo ugledali nasu kreaciju na snimanju za Variety sa nevjerovatnim timom stilista.... fotografkinjom.... za nas je trenutak koji nas jos vise ohrabruje da radimo, sanjamo, dizajniramo u nasoj lijepoj Bosni i Hercegovini i da vjerujemo da se zahvaljujuci upornosti, iskrenosti, talentu snovi ipak ostvaruju! Kaftan studio ❤ YOU

A post shared by Kaftan Studio (@kaftanstudio) on


„Mi godinama djelujemo u BiH i regiji, za nas su nova tržišta iznenađenje. Uvijek se pitale, da li je to što radimo dovoljno dobro - da li možemo kao BH brend uopšte biti primijećeni na svjetskom tržištu jer zaista modna industrija je toliko velika, druga najveća industrija u svijetu. Kontinuirano radimo na našem dizajnerskom izrazu, jer jedina stvar s kojom se može napraviti bilo šta, jeste prepoznatljiv autorski jezik i dosljednost istom. Sada smo u fazi kada ne možemo kontrolisati ko će nositi naš dizajn, stilisti su ti koji biraju naše komade za snimanja, editorijale, crvene tepihe..." – komentirale su dame.

Vulkan Magazine editorijal s Natalie Martinez

Sigurni smo da ćemo dizajn Kaftan Studija, nakon regionalnih crvenih tepiha, ali i svjetskih (njihov dizajn nosila je Rebecca King Crews na dodjeli Oscara), još često viđati u inozemnim magazinima koji će svoje stranice rezervirati za ovaj kvalitetan Made in BiH brend. Veselimo se vidjeti koje su nam to još suradnje dame pripremile do kraja godine.

MOD Magazine editorijal s Brendom Song

L'OFFICIEL editorijal s Marinom Ruy Barbosa

MODNE VIJESTI , 12.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno