Sladoled u kombinaciji koja će vas ostaviti bez teksta! Imamo recept. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sladoled u kombinaciji koja će vas ostaviti bez teksta! Imamo recept.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
27.8.2024.

U svijetu deserta, postoji nekoliko kombinacija koje su savršene u svojoj jednostavnosti, ali nijedna ne nadmašuje magiju brownies kolačića sa sladoledom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Zamislite mekani, sočni brownie koji se rastapa u ustima ispod hladne, kremaste kugle sladoleda... ne, tu još nije kraj. Sladoled se polako otapa, stapa se s toplim browniejem i kreiraju nevjerojatan kontrast između toplog i hladnog, mekog i hrskavog.

 



Obećavamo vam da je ovo kombinacija koja će vaše nepce oduševiti svakim zalogajem i ostaviti vas u potrazi za još. Jednostavan, ali nevjerovatan mix savršeno je rješenje za svaki trenutak kada želite nešto posebno i nezaboravno. Nakon što zavirite u recept, prošetajte do Crvena jabuka gastro marketa gdje su dostupni svi potrebni sastojci kao i novi omiljeni sladoled Scoops & Cones i možete početi kreirati ovo neodoljivo gourmet iskustvo. 




Brownie: Osnova savršenog deserta

Prvo, da bismo shvatili zašto je sladoled ključni element, moramo savladati osnovu, a to je u ovom slučaju brownie. 


Sastojci
 

  • 200 grama tamne čokolade (sa najmanje 70% kakaa)
  • 150 grama maslaca
  • 250 grama šećera
  • 3 jaja
  • 100 grama glatkog brašna
  • 30 grama kakao praha
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanilije (opcionalno)
  • 100 grama čokoladnih kapljica (ili izrezana čokolada)
  • sladoled Scoops & Cones





Priprema

Zagrijte rernu na 180°C i obložite kvadratni kalup za pečenje (oko 20 x 20 centimetara) papirom za pečenje.

Otopite čokoladu i maslac: U posudi, na pari ili u mikrovalnoj pećnici, otopite tamnu čokoladu i maslac dok ne postanu potpuno glatki. Povremeno miješajte, a onda ostavite da se malo ohladi.

Izradite smjesu: U velikoj zdjeli umutite šećer i jaja dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Ako želite sada možete dodati ekstrakt vanilije.




Dodajte čokoladu: Polako umiješajte otopljenu čokoladu i maslac u smjesu od jaja i šećera.

Suhi sastojci: U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah i sol. Postepeno dodajte ovu smjesu u mokre sastojke, lagano miješajući dok se sve ne sjedini. Ako koristite komadiće čokolade sada ih umiješajte.

Pečenje: Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i ravnomjerno je rasporedite. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni 20 - 25 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe sa nekoliko vlažnih mrvica.

Hlađenje i rezanje: Ostavite brownie da se ohladi u kalupu prije nego što ga izvadite i narežete na kvadrate.




Sladoled: Tajna uspjeha

Mamma Mia! Sada dolazi ključni trenutak – izbor sladoleda.

Misija: Kvalitetni sladoled s kremastom teksturom i intenzivnim ukusom koji će potpuno transformisati vaš desert. 

Ispunjeno: Preporučujemo vam da odaberete sladoled koji je pun okusa i kreiran sa vrhunskim sastojcima poput Scoops & Cones, italijanski sladoled sa potpisom domaćeg brenda. Razmislite o bogatom vanilin sladoledu Crema italiana ili pak nešto hrabrije, poput okusa pistacije. Oba su “Pure Nature” jer uključuju svega pet prirodnih sastojaka, pri čemu ne sadrže gluten, aditive, vještačke boje i arome. Ljubitelji cimeta će uživati u Speculoos Biscuit okusu, dok cheesecake ljubitelji favorita pronalaze u Blueberry Cheesecake sladoledu. Za one koji u čokoladnom kolaču traže uvijek još čokolade Choco Brownie kao spoj kakao kolača i kakao praha je odgovor.




Italijani kažu: "Quando il gelato è buono, il mondo è più dolce." –  Kada je sladoled dobar, svijet je slađi.

Mi dijelimo to mišljenje i spremni smo za stvaranje harmonije okusa koja je jednostavno neodoljiva.

* * *
Foto: Belma Halilović Hodo

Povezani članci

Najpopularniji članci