#MadeInBiH brend INTUITIVA je predstavio svoju kolekciju u Milanu. Donosimo detalje. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

#MadeInBiH brend INTUITIVA je predstavio svoju kolekciju u Milanu. Donosimo detalje.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
23.9.2022.

INTUITIVA koristi modu kao dominantan način kreativnog izražavanja, spajajući samoizražavanje i kulturni izraz u kohezivnu kolekciju, jednu po jednu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na Instagram profilu Bonjour.ba ste mogli pratiti takeover tima INTUITIVA gdje su nas vodili kroz pripreme kao i samu reviju u Milanu. Sabini se u ovoj modnoj avanturi pridružila i Sarah Čerkez, kao i Berina Hasanbegović. Cijeli INTUITIVA tim je naporno radio kako bi kolekcija izgledala privlačno i elegantno, ali i nosivo. Mi smo odlučili razgovarati sa Sabinom Bisić, suosnivačicom brenda INTUITIVA, kako bi s vama podijelili još detalja o novoj kolekciji, kao i samoj reviji u Milanu.


Sabina Bisić - dizajnerica brenda INTUITIVA

Foto: INTUITIVA


Koliko je trajao proces pripreme za reviju i od kojih se sve koraka sastojao?


Sa pripremama smo počeli još u februaru i praktički je trajao do dan pred reviju. Od trenutka odluke da pravim reviju u septembru, prvo sam počela sa skicama i crtežima kolekcije. Zatim sam skupa sa mojim timom istraživala koliko su mi dostupni materijali koje želim i koje sam zamislila. Taj dio je najizazovniji jer kao brend stojimo iza politike da kupujemo samo prirodne materijale dok je tržište preplavljeno sintetikom.

Nakon toga moj tim i ja smo sedmicama i mjesecima radili na krojevima i izradi zamišljenih modela do najsitnijih detalja. Potom su došle prve probe na modelima, pa opet izmjene i dorade kako bi došli do krajnjeg produkta.

 

Berina Hasanbegović - članica INTUITIVA tima zadužena za marketing i kreiranje sadržaja

Foto: INTUITIVA


Odakle inspiracija za kolekciju?


Najviše me inspiriše kada vrijeme provodim u prirodi, kada posmatram boje u šumi i harmoniju istih. Osjećaj koji imam kada provodim vrijeme u prirodi je osjećaj koji želim da imam i koji želim da prenesem mojim klijentima kada nose moju kolekciju. Biti jedno s prirodom, vratiti se prirodi, kolekcija koja diše i u kojoj smo sretni i slobodni.

Stvoreni smo od prirode i prirodi se vraćamo. Svi se svjesno ili nesvjesno bolje osjećamo kada nosimo prirodne materijale poput svile, pamuka, lana ili vune. Moj cilj i misija je da osvijestim klijente da biraju prirodne materijale i jednostavan bezvremenski dizajn, da komad koji kupe u INTUITIVI mogu nositi i 10 godina…

 


Najvažnija lekcija koju nosite kroz ovaj projekt?


Tim. Timski rad. Snaga tima leži u svakoj individui i snaga svake individue čini uspješan tim. Jako sam zahvalna svim ljudima koji su učestvovali u ovom procesu.


Kako je došlo do suradnje između Sabine i Sarah?


Stvarno spontano. Već nekoliko godina se družimo i putujemo skupa. Obje smo strastveni zaljubljenici u modu i svaki put kada smo zajedno pričamo i maštamo o novim projektima.

Tako je bilo i ovog puta. Sarah je u februaru boravila u Milanu i bila gost na revijama koje organizuje platforma Emerging Talents Milan. Po povratku u Sarajevo predložila mi je da razmislim o učešću na reviji u septembru.

Iako mi je zvučalo malo nerealno, u isto vrijeme sam osjetila i strah i uzbuđenje i adrenalin i želju da to zaista i probamo. Bilo mi je bitno da razgovaram sa mojim timom prije donošenja odluke, da imam i njihovu podršku, da i oni vjeruju da INTUITIVA to može jer sam svjesna da sama to ne mogu. Hvala svima.

 Fotografije INTUITIVA kolekcije sa revije u Milanu 

 

* * * 
Fotografije: Emerging Talents Milan

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno