Bonjour.pets: CARLOS - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.pets: CARLOS

Tekst:

Nevena Divčić

LJUBIMCI
7.9.2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Listajući Instagram nalog Carine Pranz, pored modnih izdanja i uvijek odlične frizure, pažnju nam je privukao i njen kućni ljubimac - Carlos.

Odmah smo morali malo više istražiti njen profil ali i ovu rasu psa, kako bismo s njom više upoznali buduće, potencijalne Bonjour vlasnike.
Ovaj otmjeni, visoki pas elegantnog izgleda ima i nevjerovatno zanimljivi karakter. Veseo je i razigran porodični pas koji uživa u društvu i pogodan je za druženje s djecom. Međutim, mali izazov može predstavljati njegova potreba za mnogo fizičke aktivnosti.

 Dalmatinsko porijeklo

Vjeruje se da je ovaj pas zaista porijeklom iz Dalmacije i zbog toga mu je pripao baš taj naziv rase. Kroz historiju je opisan kao lovački pas koji je pružao podršku čoporima ili čak čuvao stada. Njegova uloga se kroz historiju mijenjala pa je, pored zabavljanja u cirkusima, bio i pratnja vatrogasnim kolima. Ovaj njegov put kroz historiju samo još jednom potvrđuje njegovu spremnost da trči i bude što više fizički aktivan. To podrazumijeva i da njegova udomiteljska porodica treba biti spremna pratiti njegov tempo.

 Iako je danas kućni pas i uživa sve čari svog tretmana ljubimca, zadržao je svoj instinkt goniča. Pas koji nas je inspirisao da istražimo ovu pasminu, Carlos, zaista potvrđuje sve ove tvrdnje. Skoro svakog jutra trči s Carinom, a ujedno je i u ulozi druga i jastuka za maženje njenoj djeci.

 Carlos 

 

* * *
Naslovna fotografija:  @carinapranz

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno