Parfumeri Anne i Carlos ekskluzivno nam otkrivaju sve o inovativnom Prada Luna Rossa Ocean parfemu koji pomiče granice -...

Parfumeri Anne i Carlos ekskluzivno nam otkrivaju sve o inovativnom Prada Luna Rossa Ocean parfemu koji pomiče granice

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

BONJOUR.men
24.9.2021.

Novi Prada Luna Rossa Ocean parfem sofisticiranih je i svježih kontrasta, koji otvara nove obzore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastao je iz uvjerenja da s pomoću tehnologije kao produžetka nas samih možemo prijeći vlastite granice i zamisliti ono nezamislivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naziv parfema Luna Rossa Ocean nadahnut je nespoznatljivim dubinama, izvorom snage koji stvara život: sam pojam oceana poziv je na istraživanje.

Foto: @prada

Bočica mirisa Prada Luna Rossa nadahnuta je tehnološkom izvrsnošću i elegantnom, dinamičnom ljepotom profesionalnih jedrilica.
Moć elemenata odražava se u njezinim materijalima i dizajnu, koji predstavljaju i snagu i sofisticiranost.

Više detalja o samom parfemu, glavnim akordima mirisa i molekularnoj tehnologiji koja je korištena za stvaranje mirisa otkrijte kroz ekskluzivan intervju sa svjetski poznatim parfumerima, Anne Flipo i Carlosom Benaimom u nastavku.

***

Prada je poznata po razbijanju granica u mirisu, šta je bio vaš stav?

Početni zadatak brenda bio je stvoriti moderan pogled na snagu muških mirisa, ali i intimniji, uzdižući i pomalo utješan. Muškarci koji kombiniraju fizičku i intelektualnu snagu, vođeni savladavanjem tehnologije kako bi pomjerili granice i otvorili nove horizonte. Htjeli smo se obratiti tim ljudima snažne volje miješanjem prirode i tehnologije u boci.

Kako biste opisali miris Prada Luna Rossa Ocean?

Prada Luna Rossa je miris zasnovan na kultnoj fougere strukturi. Ova je struktura ovdje ponovno otkrivena sofisticiranom kremom od irisa omotanom u ekscentrične plave vibracije aromatične mješavine.

Koji su glavni akordi ovog mirisa?

Kako bi ga što više istakli istakli, ovaj miris je sastavljen od suave i baršunastog akorda irisa/šafrana, dočaravajući meku toplinu kože. Ovome se dodaje drveni i zadimljeni akord vetivera koji pojačava suvremeni karakter i svu muškost koja iz nje proizlazi.

Koji je olfaktivni potpis mirisa Luna Rossa Ocean?

Olfaktivni potpis Prada Luna Rossa Ocean zaista je jedinstven: intenzivno svjež i u kontrastu sa senzualnim i zaraznim tragom, kako bi se otkrili kodovi moderne muškosti s luksuznom kremom od irisa i senzualnom biljnom kožnom notom.

Foto: @prada

Koji su mirisni pridjevi koje biste koristili za opis Luna Rossa Ocean?

Inovativno, zavisno, intenzivno, kontrastno, muško.

Molimo vas objasnite molekularnu tehnologiju koju ste koristili za stvaranje mirisa Luna Rossa Ocean. Zašto ste koristili tu tehnologiju za ovaj miris?

Za stvaranje mirisa Prada Luna Rossa Ocean koristili smo molekularnu destilaciju. Ova inovativna tehnologija omogućuje nam da dobijemo prirodni sastojak po mjeri, s vetiverom na primjer.

Nakon tradicionalne ekstrakcije sirovine, rezultirajući proizvod se razlaže molekularnom destilacijom. Zatim identificiramo idealne aspekte sastojka za miris. Sastojak se zatim ponovo sastavlja, čisti od svih neželjenih promjena.

Pročišćavanje sastojka proširuje našu paletu i daje nam mogućnost da vrlo precizno izdvojimo sastojak. Igramo se kursora njegovih performansi i mirisnog profila kako bismo mirisu dodali odvažan i inovativan karakter.

Rezultirajući sastojak naziva se "Srce" i nudi jedinstveni mirisni profil. Profil prerađen molekularnom destilacijom nudi novu perspektivu prirodnog sastojka.

Koristili smo ovu tehnologiju za Pradu jer smo mislili da se savršeno uklapa u kompletnu priču branda budući da su izrada i izvrsnost među njegovim temeljnim vrijednostima.

Prema inspiraciji za miris, tamo gdje se koristi tehnologija ostavlja se mogućnost za otvaranje potpuno novih horizonata?

U konceptu mirisa Prada Luna Rossa Ocean, nove tehnologije su očito povećale polje mogućnosti stvaranja izuzetnog mirisa koji ruši kodove modernog parfumerstva. Kao što je prethodno objašnjeno, za ovaj miris koristili smo tehnologiju srca, koja nam omogućava da dobijemo prirodni sastojak izrađen molekularnom destilacijom. Stoga smo za Pradu dizajnirali vetiver, kao i artemisiju i muškatnu žalfiju kako bismo probudili hrabre i inovativne aspekte mirisa i ponudili pionirsku neo-paprat sa živahnim kontrastima.

Kako su vas naziv parfema i dizajn bočice inspirirali?

Prada Luna Rossa Ocean predstavlja spektakularnu prostranost okeana, njegov magnetski poziv na nova otkrića i pomicanje granica pomoću tehnologije.

Bočica dočarava elegantne dinamičke linije plovila Luna Rossa, vrhunsko remek-djelo, kao i intrigantne odsjaje oceana.

Ove inspiracije su nam omogućile da usvojimo istu arhitekturu za stvaranje staze. Okrepljujuća i avangardna kreacija.

Miris ste kreirali na udaljenosti jedan od drugog. Kako je funkcionirao proces saradnje i kako vam je tehnologija u tome pomogla?

Budući da smo udaljeni 6000 km, s obje strane Atlantika, morali smo pronaći rješenje za stvaranje ovog idealnog mirisa u harmoniji. Ove nove tehnologije omogućile su nam da uspostavimo neposredan i kontinuiran dijalog i da dobijemo veliku fluidnost u formulaciji. Kreacija bez ograničenja vremena ili udaljenosti. Prada Luna Rossa Ocean kreacija je rezultat našeg znanja i tehnologije, oblik povećane izrade.

Šta čini ovaj miris Prada?

Baš kao i Luna Rossa Man i Prada, mi smo stavili sofisticiranost, inovativnost i prirodu u središte našeg stvaranja. Oni se nadopunjuju otkrivajući neočekivanu snagu.

Šta Prada Luna Rossa Ocean čini pravim luksuznim mirisom?

Za Luna Rossa Ocean odabrali smo najkvalitetnije prirodne sastojke koje smo pomiješali s inovativnim, vrhunskim sastojcima. Svi ovi sastojci zajedno stvorili su izuzetan trag i nude jedinstven, ali snažan mirisni stav.

 Kako ovaj miris doprinosi novom olfaktornom području?

Prada Luna Rossa Ocean je primjer inovativnog mirisa koji redefinira kodove parfumerstva korištenjem novih tehnologija. Stvorili smo jedinstvene mirise i proširili paletu mirisa otkrivajući nove teritorije. Neprestano tražimo načine da razbijemo kalup, to čini magiju našeg posla, u potrazi za beskrajnom kreativnošću.

***

Naslovna fotografija: Promo
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak

Povezani članci

Najpopularniji članci