Efektne trendove za jesenski makeover interijera otkrila nam je naša kolumnistica Suzana - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Efektne trendove za jesenski makeover interijera otkrila nam je naša kolumnistica Suzana

Tekst:

Bonjour.kolumnistica

DIZAJN SAVJETI
3.9.2022.

Skori dolazak jeseni i nešto niža temperatura na termometru motivirat će nas na preuređenje i kreiranje posebnog, kao i toplog ozračja u domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Baš kao što svaka sezona donosi sa sobom nove trendove, pa tako i za nadolazeće jesensko doba želimo otkriti koji su to trendovi uz koje ćemo osvježiti dom i unijeti toplu atmosferu. U skladu s tim naša kolumnistica Suzana Nikić koju rado nazivamo majstoricom uređenja doma, nakon što nam je podijelila trikove za proljetno čišćenje, ovog puta je otkrila kako uz određene trikove možemo iskoristiti trendove u svijetu interijera, te kreirati ugodan i topao dom. Naime, jesen je doba kada želimo kreirati nešto drugačiju atmosferu, te u svoj dom unijeti raskošnu paletu toplih boja, a kako to učiniti na pravi način otkrila je Suzana u nastavku.


„Jesen pred nama idealna je za nove početke i sređivanje domova. Ako volite jesenju estetiku, zemljane tonove i cozy vibe čitajte pažljivo ostatak teksta jer ćemo pričati o trendovima u enterijeru za jesen 2022.

Makeover dnevnog boravka

Proteklih nekoliko sezona jastuci i prekrivači sa dezenima bili su posebno popularni ali ove jeseni će biti posebno naglašeni u kolekcijama svjetskih brendova. U radnjama kao što je ZARA Home možete naći divne modele i tako uz par koraka promjenom tekstila osvježiti svoj prostor. Kombinacija tekstura i paterna na sofi ili krevetu je ključna za jesenje dane i brzinski je makeover prostora.

Makeover zidova

Ove jeseni sve je u znaku boja. Ukoliko ste oduvijek željeli da ofarbate jedan ili više zidova, ali se niste usuđivali, sada je idealno vrijeme za to. Zidove možete ukrasiti i velikim ramovima i interesantnim fotografijama. Istaknite vašu ličnost i dajte domu lični pečat. A pravi jesenji vibe dobijete ako vaze u vašem domu ukrasite suhim cvijećem. Jesenje boje su zaista divne i unijet će vašem domu toplinu.

Makeover uz jesenske dodatke

Masivni drveni namještaj jer drvo svakoj prostoriji daje toplinu, a sa jeseni to posebno želimo da naglasimo. Ukoliko ste u mogućnosti predlažem da posjetite buvljake i radnje sa polovnim namještajem jer tu se nalaze pravi dragulji među namještajem. Mješavina starog i novog uvijek je dobar izbor kada želimo da naglasimo teksturu .

Makeover uz crnu boju

Crni detalji ili namještaj u ovoj boji ove jeseni dominiraju u enterijerima. Mnogi se plaše da svoj dom ukrase crnim detaljima i kupe namještaj u ovoj boji zato što misle da će dom djelovati mračno ali istina je da nećete postići takav efekat (sem ako ne pretjerate sa tamnim bojama). Tamni detalji će istaći ostatak namještaja koji je u svjetlijim bojama. Ukoliko niste ipak dovoljno hrabri za odabir crnog namještaja dovoljno je da kroz nekoliko detalja uvedete crnu boju u enterijer. Velike vaze, svijećnjaci, lusteri ili drugi dekor objekti savršeni su za akcentovanje u ovoj boji.

I za kraj ne zaboravite lijepe svijeće sa vama omiljenim mirisima, ja bez njih ne mogu da zamislim jesen.
Čitamo se uskoro sa nekim novim temama."


* * *
Foto: Suzana Nikić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno