Uz Carske Vinograde uzvanici Bonjour.zabave su imali priliku kušati najljepše vinske note Hercegovine u srcu Sarajeva -...

Uz Carske Vinograde uzvanici Bonjour.zabave su imali priliku kušati najljepše vinske note Hercegovine u srcu Sarajeva

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
25.6.2022.

Fuzija idiličnih lokalnih aroma, čarobnih mirisa, profinjenih i pamtljivih dekoracija, laganih nota i tople sarajevske večeri učinila je posebnim Bonjour.Garden in The City event.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uz viziju stvaranja čarobnog ugođaja na eventu koji smo organizirali u partnerstvu s Via Media agencijom, za naše uzvanike pripremili smo jedinstvenu pustolovinu o kojoj ćemo zasigurno danima pričati. Sanjiva atmosfera skrivena iza bijelih kulisa samo je uvod u našu veoma kratku ali prekrasnu bajku, dok je ambijent ukrašen voluminoznim cvjetnim dekoracijama, upečatljivim detaljima i čarobnim svjetlima izgledao kao prizor iz najljepših filmova.

 
Maštajući o jedinstvenom iskustvu kojeg će se naši uzvanici s radošću sjećati, naš skriven vrt u Hotel Europe pretvorili smo u posebno odredište na kojem smo uz ugodne zvuke uživali u aromama bogatih okusa premium bh. brendova. Sočni plodovi grožđa pretvoreni u kapljice vrhunskog vina razlog su da naše povjerenje prepustimo bh. brendu Carski vinogradi Mostar čije je educirano osoblje imalo priliku upoznati nas s okusima vina Emporia. 

Slavljeno u prošlosti, obožavano u sadašnjosti, vino budućnosti – slogan je koji savršeno opisuje vinariju Carski vinogradi Mostar i vina koja ova vinarija proizvodi. Znali smo da će se savršeno uklopiti u atmosferu Bonjour.Garden in The City i odvesti nas na daleko putovanje puno okusa i mirisa.

Vinarija se nalazi 7 kilometara od centra Mostara i smještena je u prekrasnom ambijentu okruženom vinogradima autohtonih sorti Žilavke i Blatine. Stoga i već možete da prepoznate o kojim vinima se radi. Na tržištu već prepoznatljiva vina Emporia Žilavka, Emporia Blatina i Emporia Rose, sve prisutne je povela u putovanje okusa mostarskog sunca, krša i kamena, jutarnje rose i citrusa. Ovo vino istinske poznavaoce ne ostavlja ravnodušnim.Proizvodnja, koja zadovoljava svjetske standarde, u njihovoj vinariji, uz pomoć najmodernije tehnologije, odvija se po stoljećima staroj recepturi. Pored autohtonih, danas u svijetu veoma cijenjenih, sorti Žilavke i Blatine, u Carski vinogradi Mostar se proizvode i prvoklasni Vranac i Rose. Lepezu okusa smo obogatili i Žilavkom, Blatinom i Vrancem koji su odležali određeno vrijeme u barrique bačvama.

U vinariji Carski vinogradi Mostar proizvedena je nova generacija vina koja će obilježiti budućnost. A budućnost niko ne može pisati tako dobro, kao onaj ko pamti prošlost.


Više o Bonjour.Garden in The City zabavi pronađite na sljedećim linkovima:

Tko su bili gosti Bonjour.Garden in The City zabave o kojoj će se dugo pričati?

Sinoć je održan Bonjour.Garden in The City i da, bilo je magično. Vodimo vas u skriveni vrt u centru Sarajeva.

 

* * *
Foto: Sanela Babić, Elvir Pandžić i Enida Kajević za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci