Bonjour.blagdanski recepti do 30KM: Tiramisu u čaši
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETZnate onaj osjećaj kada želite pojesti nešto slatko, kremasto i tako neodoljivo da vas svaki zalogaj teleportira na neka najljepša mjesta?
Baš jedna takva slastica nam je potrebna ovih dana kada uz lagane blagdanske note kreiramo veselu atmosferu s našim najdražima. Upravo zato, u sklopu naše rubrike Bonjour.blagdanski recepti do 30KM odlučili smo vam ovih blagdana podijeliti recept za prepoznatljivu talijansku slasticu koja će postati omiljen desert svim generacijama.
Naime, nakon što smo prethodnih dana uživali u piletini na meksički način, Belma Halilović za našu posebnu blagdansku rubriku pristupačnih jela, kreirala je recept za desert zbog kojeg ćete se ovih blagdana osjećati kao da ste zalutali na ulice najljepših gradova u Italiji.
Riječ je o tiramisu kolaču koji će neodoljivim spojem keksa, kave i ukusne kreme razmaziti vaše nepce, te oduševiti vaše ukućane i goste.
Lagan, ali opet veoma zasitan, ovaj kolač idealan je za blagdanski ručak koji će doći baš kao šlag na kraju i zaokružiti vaš objed. Stoga, kako biste ovu slasticu pripremili baš poput pravih Talijana, u svoju košaricu Belma je ubacila prepoznatljive proizvode brenda dmBio koje ćete pronaći na dm drogerie markt policama, a koji će dati intenzivniji okus ovom desertu. Popis svih potrebnih sastojaka i detaljnu pripremu donosimo u nastavku.
Sastojci
- Crna kafa + aroma ruma
- Agavin sirup dmBio
- 1 jaje
- 250 g mascarpone sira
- piškote
- kakao dmBio
Priprema:
U ohlađenu crnu kafu dodati aromu ruma po želji. Odvojite bjelanjak od žumanjka i stavite ih u dvije odvojene zdjele.
Mikserom umutite bjelanjke dok ne dobijete snijeg od bjelanjaka. Žumanac pomiješati sa agavinim dmBio sirupom (zasladiti po želji) i mascarpone sirom. Nježno pomiješajte snijeg od bjelanjaka sa smjesom žumanjaka i mascarpone sira.
Ostaje još da složimo tiramisu u čaše. Kratko umočite piškotu u kafu te, po potrebi, prelomite na način da stane u čašu. Nakon prvog reda piškota stavite red kreme na vrh. Potom ponovite postupak s piškotama – umočite ih u kafu, pa posložite na vrh kreme. Ovisno o veličini čaše, napravite 2–3 sloja. Zadnji sloj treba biti krema. Obilno posuti dmBio kakao prahom i ohladiti.
Sigurni smo da će ovaj desert biti zvijezda vašeg blagdanskog ručka, stoga dobar tek i uživajte!
* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba