Blagaj: 7 aktivnosti zbog kojih ćete naredni vikend planirati baš tamo - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Blagaj: 7 aktivnosti zbog kojih ćete naredni vikend planirati baš tamo

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
31.8.2023.

Prve dane bez sunca u Sarajevu, rado ćemo zamijeniti za avanturu u Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nekoliko puta smo se kroz našu rubriku Putovanja osvrnuli na luksuzne vile koje se nalaze u okolini Mostara i u Blagaju. Međutim, osim već dobro poznatih lokacija i boravka u vilama – kako bismo još mogli kvalitetno iskoristiti vrijeme za odmor u Blagaju?

U pomoć pri odabiru redoslijeda lokacija koje bismo posjetili i aktivnosti u Blagaju, stiže Visit Blagaj –  partner prilikom posjete Blagaju, a bavi se promocijom Blagaja s posebnim osvrtom na aktivnosti, outdoor sadržaje i izlete koji se mogu doživjeti. 

Kanuom i čamcem niz Bunu i Bunicu

Prilikom potrage atraktivnih mjesta za kupanje u BiH, nismo izostavili ni ove ljepotice. U njihovoj ljepoti se može uživati vam sezone kupanja. Vožnja kanuom niz Bunu je jedna od omiljenih aktivnosti svih avanturista, dok Bunicu možete doživjeti s cijelom ekipom, na velikom čamcu na solarni pogon, uz blagajsko voće i kafu. Vožnja kroz prirodu koja vas okružuje, cvrkut ptica i Bunica bogata mineralima/jodom koji su dobri za vašu kožu, učinit će da se brzo poželite vratiti.
 Berba voća

Berbu voća na plantažama nećemo ostaviti samo za filmske scene u Italiji. Ovo može biti radosna i zabavna aktivnost za sve vaše prijatelje i porodicu. Osim ukusnog voća, Blagaj će vam pružiti i posebno iskustvo koje će vas povezati s okruženjem.
Putovanje bez stresa

Kroz Visit Blagaj Newsletter koji vam je dostupan na njihovoj web stranici, otkrili smo i oslobađanje od stresa opuštajućom masažom. Kroz ovu ponudu, dok se vi opuštate, najmlađi članovi vaše porodice mogu uživati igrajući se u dvorcu na napuhivanje i rashlađivanju u bazenu.
Adrenalinske aktivnosti

Blagaj je poznat po hercegovačkim stijenama ćija formacija u kombinaciji s prirodom čini ovo područje privlačnim za penjače svih nivoa iskustva.

 Ako radije birate adrenalinske aktivnosti uz koje osjetite tlo pod nogama, onda ćete uživati u vožnji Quadovima i biciklima kroz skrivene kutke
Blagaja.

 Ako kroz svoja dosadašnja putovanja niste imali priliku dovoljno upoznati Blagaj, u tome vam može pomoći neki od turističkih vodiča. Oni će vas rado provesti stopama prošlosti, kroz legende i priče koje su oblikovale ovo područje. Putem web stranice koju smo spomenuli na početku, u samo nekoliko klikova možete odabrati i rezervisati neku od ovih aktivnosti za sebe i porodicu.

"Naš cilj je da vam Blagaj predstavimo u novom svjetlu, s cijelom ponudom na jednom mjestu, kako bi vaš boravak učinili nezaboravnim iskustvom." rekli su iz Visit Blagaj.

 

***
Naslovna fotografija: @blagajclimbing

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno