Bistro Zdravo: Košnica - savršen kutak za vaše događaje - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bistro Zdravo: Košnica - savršen kutak za vaše događaje

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
24.12.2023.

U ulici Marka Marulića na broju 2 krije se hybrid restoran Bistro Zdravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Predstavlja raj za ljubitelje zdrave, biljne ishrane. No, to nije sve što ova oaza zdravlja nudi - njihov prostor za konferencije i seminare, poznat kao Košnica, predstavlja idealno mjesto za organizaciju vaših mini događaja, a za njihovim stolovima ćete često vidjeti i kreativce za svojim laptopima. 

 Šarmantan maksimalizam

Kada zakoračite u Bistro Zdravo, dočekat će vas pomalo maksimalistički dizajn koji odiše posebnim šarmom. Ovaj prostor je pažljivo oblikovan kako bi pružio ugodan ambijent koji je istovremeno dinamičan, ali opuštajući. Ne iznenađuje da smo neke od Bonjour.ba projekata odlučili predstaviti upravo u ovom prostoru, zar ne? 

 Podsjećamo da je restoranski dio prostora bio mjesto predstavljanja naše #FeelGood majice ove godine. Uz šarmantno, edukativno i zabavno druženje smo govorile o Feel Good majici, ali i izazovima s kojima se susreću žene koje žele ostvariti svoje poduzetničke ciljeve. Željeli smo prostor koji je dinamičan i opuštajući, sa elementima prirode te smo ga dodatno naglasili uz cvjetne aranžmane u narančastim i zelenim tonovima.

 Ovaj hybrid restoran, koji predstavlja miks različitih usluga kao što su u ovom slučaju hrana, piće i kupovina, nudi još jedan segment usluge. Riječ je o njihovom odvojenom prostoru pod nazivom 'Košnica', simbolično predstavlja prostor u kojem grupa vrijedno radi na kreiranju važnih projekata, baš kao pčelice. Košnica je savršeno mjesto za organizovanje radionica, predavanja ili team buildinga. Uz to nudi ravnotežu između profesionalnog i ugodnog. 

 Naravno, da smo upravo Košnicu birali i za našu 2. dm akademiju za poduzetniceJednodnevna akademija je održana u Bistro Zdravo gdje je sudionice akademije dočekao inspirativni photo wall s porukom „Ovo je samo početak!“, koja je snažno odjekivala prostorijom

Uz to su naše zvanice imale imale priliku uživati u ručku kroz tri slijeda ukusnih, zdravih i nutritivno bogatih jela. Pazili smo i da tijekom cjelodnevnog učenja, poduzetnice uživaju u jelima koja hrane tijelo, donose najbolje od kvalitetnih namirnica te predstavljaju poseban vizualan i gurmanski doživljaj.

Prozračan i moderan Bistro Zdravo prostor je savršeno platno na kojem možete izraziti svoju kreativnost i organizovati event koji odgovara vašoj estetici i standardima


Ukusni i estetični zalogaji? Yes please! 

Ako je hrana srce vašeg događaja, Bistro Zdravo vas neće razočarati. Ovdje se služe ukusni i nutritivno bogati slani zalogaji, dok su slatkiši apsolutno bezgrešni. Ove poslastice ne samo da će zadovoljiti vaše ukusne pupoljke, već će i podržati vašu posvećenost zdravoj biljnoj ishrani. Ne trebamo ni govoriti o estetskoj važnosti prezentiranja ovih jela koja će zadovoljiti kriterije svakog estete

 Održivost i jačanje zajednice kao prioritet

Bistro Zdravo pored gastronomskog užitka, postavlja standarde za ekološko poslovanje. Njihova posvećenost širenju ljubavi prema zdravoj i cjelovitoj biljnoj ishrani ne završava samo na tanjiru. Kroz seminare, predavanja i radionice, ovaj entuzijastični tim ljudi želi osnažiti zajednicu i poticati na zdraviji način života.

Naravno da smo ih pitali za neku od narednih radionica, pa smo sigurni da će njihov odgovor oduševiti mnoge foody ljubiteljice. Naime, riječ je o gourmet radionici koja za zvijezdu ima sourdough hljeb

 

Sourdough radionica 

Jednostavno znamo da želite naučiti kreirati svoj sourdough hljeb! 13.1.2024. u 10h u prostorijama Bistro Zdravo to će biti i moguće uz radionicu koju vodi Nura, poznatija i kao Nur Pekara

 Šta je to sourdough hljeb?

Sourdough, kiseli hljeb ili hljeb sa starter kulturom je vrsta hljeba koja se priprema uz pomoć divljeg kvasca i bakterija. Ovaj tradicionalni način pečenja hljeba mu daje jedinstven okus, mekanu unutrašnjost i hrskavu koru.

Šta očekivati na radionici?

Ova radionica je namijenjena totalnim početnicima u svijetu sourdough hljeba. Na radionici ćete zajedno prolaziti kroz sve korake u procesu pravljenja jednog sourdough hljeba. 

Prvo ćete zaroniti u svijet startera, srce svakog sourdough hljeba. Naučit ćete kako da ga hranite, održavate i stvorite snažnu kulturu koja će oživjeti svaki novi hljeb. Potom ćete preći i na sam postupak izrade hljeba odnosno kroz sve korake, pa ćete saznati šta je:

  • Autoliza – magija miješanja 
  • Dodajemo starter, so i dolazimo do laminacije
  • Tehnike preklapanja hljeba, kao i oblikovanja
  • Svaka preklopna faza donosi hljebu novu dimenziju i karakter 
  • Kako pravilno zarezati hljeb
  • Imat ćete priliku da vidite kako hljeb peče Nura 

     Predviđeno trajanje radionice je 7h - 8h. Na kraju nećete samo otići sa novim znanjem i iskustvom, nego nosite sa sobom @nur_pekara starter, hljeb koji ste napravili, kao i korpicu za narastanje te upute koje će vam olakšati samostalnu izradu hljeba kući. Naravno, imat ćete i Nurinu podršku putem Instagrama ili maila nakon radionice.


Više info i prijave na mail: [email protected]. Cijena radionice 250KM, a za uplate do 29.12.2023. odobren popust 5%


Jasno je da je Bistro Zdravo više od veganskog kafe restorana, to je mjesto gdje se susreću food entuzijasti i oni koji žele uživati u posebnom ambijentu. Posjetite ih i doživite Košnicu - mjesto savršenog balansa kreativnosti i produktivnosti. 


* * * 
Foto: Sanela Zuki
ć i Marko Jovančić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno