TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 21.12.2023.

U ulici Marka Marulića na broju 2 krije se hybrid restoran Bistro Zdravo.


Predstavlja raj za ljubitelje zdrave, biljne ishrane. No, to nije sve što ova oaza zdravlja nudi - njihov prostor za konferencije i seminare, poznat kao Košnica, predstavlja idealno mjesto za organizaciju vaših mini događaja, a za njihovim stolovima ćete često vidjeti i kreativce za svojim laptopima. 

 



Šarmantan maksimalizam

Kada zakoračite u Bistro Zdravo, dočekat će vas pomalo maksimalistički dizajn koji odiše posebnim šarmom. Ovaj prostor je pažljivo oblikovan kako bi pružio ugodan ambijent koji je istovremeno dinamičan, ali opuštajući. Ne iznenađuje da smo neke od Bonjour.ba projekata odlučili predstaviti upravo u ovom prostoru, zar ne? 

 



Podsjećamo da je restoranski dio prostora bio mjesto predstavljanja naše #FeelGood majice ove godine. Uz šarmantno, edukativno i zabavno druženje smo govorile o Feel Good majici, ali i izazovima s kojima se susreću žene koje žele ostvariti svoje poduzetničke ciljeve. Željeli smo prostor koji je dinamičan i opuštajući, sa elementima prirode te smo ga dodatno naglasili uz cvjetne aranžmane u narančastim i zelenim tonovima.

 



Ovaj hybrid restoran, koji predstavlja miks različitih usluga kao što su u ovom slučaju hrana, piće i kupovina, nudi još jedan segment usluge. Riječ je o njihovom odvojenom prostoru pod nazivom 'Košnica', simbolično predstavlja prostor u kojem grupa vrijedno radi na kreiranju važnih projekata, baš kao pčelice. Košnica je savršeno mjesto za organizovanje radionica, predavanja ili team buildinga. Uz to nudi ravnotežu između profesionalnog i ugodnog. 

 



Naravno, da smo upravo Košnicu birali i za našu 2. dm akademiju za poduzetniceJednodnevna akademija je održana u Bistro Zdravo gdje je sudionice akademije dočekao inspirativni photo wall s porukom „Ovo je samo početak!“, koja je snažno odjekivala prostorijom

Uz to su naše zvanice imale imale priliku uživati u ručku kroz tri slijeda ukusnih, zdravih i nutritivno bogatih jela. Pazili smo i da tijekom cjelodnevnog učenja, poduzetnice uživaju u jelima koja hrane tijelo, donose najbolje od kvalitetnih namirnica te predstavljaju poseban vizualan i gurmanski doživljaj.

Prozračan i moderan Bistro Zdravo prostor je savršeno platno na kojem možete izraziti svoju kreativnost i organizovati event koji odgovara vašoj estetici i standardima


Ukusni i estetični zalogaji? Yes please! 

Ako je hrana srce vašeg događaja, Bistro Zdravo vas neće razočarati. Ovdje se služe ukusni i nutritivno bogati slani zalogaji, dok su slatkiši apsolutno bezgrešni. Ove poslastice ne samo da će zadovoljiti vaše ukusne pupoljke, već će i podržati vašu posvećenost zdravoj biljnoj ishrani. Ne trebamo ni govoriti o estetskoj važnosti prezentiranja ovih jela koja će zadovoljiti kriterije svakog estete

 



Održivost i jačanje zajednice kao prioritet

Bistro Zdravo pored gastronomskog užitka, postavlja standarde za ekološko poslovanje. Njihova posvećenost širenju ljubavi prema zdravoj i cjelovitoj biljnoj ishrani ne završava samo na tanjiru. Kroz seminare, predavanja i radionice, ovaj entuzijastični tim ljudi želi osnažiti zajednicu i poticati na zdraviji način života.

Naravno da smo ih pitali za neku od narednih radionica, pa smo sigurni da će njihov odgovor oduševiti mnoge foody ljubiteljice. Naime, riječ je o gourmet radionici koja za zvijezdu ima sourdough hljeb

 





Sourdough radionica 

Jednostavno znamo da želite naučiti kreirati svoj sourdough hljeb! 13.1.2024. u 10h u prostorijama Bistro Zdravo to će biti i moguće uz radionicu koju vodi Nura, poznatija i kao Nur Pekara

 



Šta je to sourdough hljeb?

Sourdough, kiseli hljeb ili hljeb sa starter kulturom je vrsta hljeba koja se priprema uz pomoć divljeg kvasca i bakterija. Ovaj tradicionalni način pečenja hljeba mu daje jedinstven okus, mekanu unutrašnjost i hrskavu koru.

Šta očekivati na radionici?

Ova radionica je namijenjena totalnim početnicima u svijetu sourdough hljeba. Na radionici ćete zajedno prolaziti kroz sve korake u procesu pravljenja jednog sourdough hljeba. 

Prvo ćete zaroniti u svijet startera, srce svakog sourdough hljeba. Naučit ćete kako da ga hranite, održavate i stvorite snažnu kulturu koja će oživjeti svaki novi hljeb. Potom ćete preći i na sam postupak izrade hljeba odnosno kroz sve korake, pa ćete saznati šta je:

  • Autoliza – magija miješanja 
  • Dodajemo starter, so i dolazimo do laminacije
  • Tehnike preklapanja hljeba, kao i oblikovanja
  • Svaka preklopna faza donosi hljebu novu dimenziju i karakter 
  • Kako pravilno zarezati hljeb
  • Imat ćete priliku da vidite kako hljeb peče Nura 

     



Predviđeno trajanje radionice je 7h - 8h. Na kraju nećete samo otići sa novim znanjem i iskustvom, nego nosite sa sobom @nur_pekara starter, hljeb koji ste napravili, kao i korpicu za narastanje te upute koje će vam olakšati samostalnu izradu hljeba kući. Naravno, imat ćete i Nurinu podršku putem Instagrama ili maila nakon radionice.


Više info i prijave na mail: [email protected]. Cijena radionice 250KM, a za uplate do 29.12.2023. odobren popust 5%


Jasno je da je Bistro Zdravo više od veganskog kafe restorana, to je mjesto gdje se susreću food entuzijasti i oni koji žele uživati u posebnom ambijentu. Posjetite ih i doživite Košnicu - mjesto savršenog balansa kreativnosti i produktivnosti. 


* * * 
Foto: Sanela Zuki
ć i Marko Jovančić za Bonjour.ba


Bonjour

Više od 4.000 razloga za slavlje: Evo kako Argeta dijeli uspjeh s potrošačima i zajednicom

TEKST: Bonjour.ba - PR

Više od 4.000 razloga za slavlje: Evo kako Argeta dijeli uspjeh s potrošačima i zajednicom Više od 4.000 razloga za slavlje: Evo kako Argeta dijeli uspjeh s potrošačima i zajednicom

Argeta i ove godine potvrđuje zašto je jedan od najprepoznatljivijih brendova na našem tržištu. Uz rekordnu prodaju, uspjeh ne mjeri samo brojkama, već ga dijeli s potrošačima kroz zabavnu turneju i sa zajednicom kroz vrijednu donaciju onima kojima je najpotrebnija.

Već više od dvije decenije, Argeta ostaje simbol ‘Dobre strane hljeba’ i prvi izbor potrošača. 

 



Uz jasno definisanu strategiju i angažman svih svojih uposlenih, Argeta neumorno nastavlja stvarati kvalitetne proizvode i graditi partnerske odnose u poslovnoj zajednici, jer je to jedini način da se osigura održiv budući rast. 


argeta3bonjour_ba

U poslovnom lancu najvažnije mjesto ipak zauzimaju potrošači, koji iz godine u godinu svoje povjerenje poklanjaju Argeti, stoga je Argeta u četiri velika bosanskohercegovačka grada, odlučila s njima zajednički proslaviti novi prodajni rekord, više od 4.000 tona proizvoda. 

 

argeta8bonjour_ba

Sa više od 4.000 razloga za slavlje, tokom decembra traje Argeta turneja kojoj su domaćini Sarajevo, Mostar, Zenica i Banja Luka, a tokom koje posjetioci imaju priliku da se dobro zabave uz DJ-a i prigodne sadržaje na otvorenom, te naravno i da degustiraju omiljene Argeta proizvode. 


argeta6bonjour_ba

Sarajevo i Mostar su već bili domaćini ovom fantastičnom događaju sa sjajnom atmosferom, a preostaju još Zenica i Banja Luka. Tokom posjeta bh. gradovima Argeta planira svojim potrošačima podijeliti ukupno 40.000 pašteta.

Značajan poslovni uspjeh nadahnuo je Argetu da kao društveno odgovorna kompanija da svoj doprinos i onima kojima je pomoć prijeko potrebna. 


argeta2bonjour_ba

argeta7bonjour_ba

Ovom prilikom,  Argeta će donirati proizvode u vrijednosti od 49 hiljada KM Udruženju Pomozi.ba za potrebe projekta ‘Obrok za sve’, u okviru kojeg Udruženje ljudima u potrebi širom BiH isporuči više od 1.000 obroka dnevno. 

Rad ovog Udruženja motiviše širu društvenu zajednicu i često nas ujedinjuje kada je građanima pomoć neophodna. Kroz ovu donaciju i Argeta se nada da će pomoć mnogima donijeti osmijeh na lice, a drugima biti snažna motivacija da učestvuju u projektu ‘Obrok za sve’. 


argeta1bonjour_ba

Svi ovi uspjesi potvrđuju da je Argeta više od paštete, brend koji godinama gradi kvalitet i povjerenje, ostajući dosljedan onome što ga čini prepoznatljivim.

Foto: PR  
Naslovna fotografija: @argeta_official


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!