Održali smo 2. dm akademiju za 12 bh. poduzetnica! Donosimo detalje ove osnažujuće priče. - Bonjour.ba - bh.lifestyle ma...

Održali smo 2. dm akademiju za 12 bh. poduzetnica! Donosimo detalje ove osnažujuće priče.

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
21.11.2023.

U današnjem svijetu inovacija i ambicija raste nova generacija poduzetnica koje su spremne redefinirati poduzetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Za takav pothvat, ženama u BiH veliku podršku pruža duo – Bonjour.ba i dm BiH koji su pokrenuli projekt FEEL GOOD majica. Realiziran već četvrtu godinu zaredom, ovo je projekt koji novim poduzetnicama pruža podršku, edukaciju i priliku za razvoj poduzetničkog duha.


Što je zapravo FEEL GOOD majica?

To je prilika da svatko od vas podrži poduzetnice kupnjom majice koja uvijek kroz svoje niti provlači priču o snazi i zajedništvu žena. Tako je ovogodišnji dizajn FEEL GOOD majice, čiji kreativni koncept ponovno potpisuje grafički dizajner Haris Jusović, poručio da #svemožemoskupa. Time je jedna sasvim posebna majica s Made in BiH etiketom prenijela pozitivnu (i glasnu) poruku o tome da se ženska snaga krije u našem zajedništvu i međusobnoj podršci.

FEEL GOOD kampanja traje pet mjeseci, kroz koje se od svake prodane majice 3 KM donira u svrhu organizacije dm akademije za bh. poduzetnice.

 Tako se, zahvaljujući kupovini FEEL GOOD majice, jučer na jednoj adresi okupilo 12 snažnih i kreativnih žena, čije je ime odabrano među skoro 200 prijava na akademiju. Ovo je zasigurno broj koji govori o tome koliko žena poklanja povjerenje ovom projektu koji kreativcima daje, ne samo vjetar u leđa, već i opipljivu podršku kroz predavanja iz kojih se mogu naučiti lekcije primjenjive na svaki biznis.

Jednodnevna akademija je održana u šarmantnom interijeru Bistro Zdravo gdje je sudionice akademije dočekao inspirativni photo wall s porukom „Ovo je samo početak!“, koja je snažno odjekivala prostorijom, kao i glasovi žena koje su se nakon akademije zasigurno odvažile na to da svoj početak pretvore u još snažnije poduzetničke priče.
Uz to ih je dočekao neodoljivi ambijent ispunjen cvjetnim aranžmanima i dodacima koji su bili nužan alat za učenje za svaku poduzetnicu. Svaku od poduzetnica dočekao je rokovnik i kreativna osmosmjerka - set koji je spremno čekao da pokrene njihovu želju za učenjem i napredovanjem, ali i ostvarivanjem malih velikih snova (poruka koja će ih kroz rokovnik pratiti u svakodnevici).
Poduzetnice su započele dan uz lekcije o plasiranju proizvoda na tržište koje im je predstavila Jelena Radonja, asortiman menadžerica za dm bih.


Jelena Radonja, asortiman menadžerica u dm drogerie marktNakon toga, uslijedila je i coffee pauza tijekom koje smo imali priliku iskusiti kako izgleda neformalni networking, kroz koji se nerijetko uz opušten razgovor razvijaju nova prijateljstva i stvara mali krug velikih poduzetnica.

Ukusne energetske kuglice i kava s biljnim mlijekom bili su sjajan povod za predah, druženje i kreiranje novih uspomena.
Kasnije je uslijedio i ručak Bistro Zdravo tijekom kojeg su dame imale priliku uživati u tri slijeda ukusnih, zdravih i nutritivno bogatih jela.

Od supe sa špinatom, bundevom ili mrkvom, do burgera od leće i tricolore salate od kvinoje i avokada, pazili smo i da tijekom cjelodnevnog učenja, poduzetnice uživaju u jelima koja hrane tijelo, donose najbolje od kvalitetnih namirnica te predstavljaju poseban vizualan i gurmanski doživljaj.
Nakon ručka, poduzetnice su dobile priliku za zajednički brainstorming kroz kreativne radionice i primjenu naučenog, a onda je uslijedilo i predavanje Ajle Hadžić, menadžerice marketinga u dm bih,  „Priča o brendu“.

„FEEL GOOD priču pričamo već četiri godine i veoma smo ponosni kada vidimo dame širom naše zemlje kako nose majicu u potpunosti izrađenu u BiH. Zahvaljujući i njima, do sada smo uspjeli podržati više od 300 bh. poduzetnica u početku ili razvijanju njihove poslovne priče. Jučerašnja akademija je bila sjajna prilika za razmjenu iskustava i pitanja iz domena marketinga i svega što jedan brend prolazi prije nego što dođe do krajnjeg kupca. Drago nam je da je akademija bila veoma interaktivna i da smo prijavljenim učesnicama ponudili naša iskustva“, izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga dmBiH


Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u dm drogerie marktKraj akademije obilježio je edukativni govor koji je održala Ana Ćavar, vlasnica i direktorica Bonjour.ba, koja im je donijela inspiraciju i uvid u poduzetnički put koji ih čeka kroz temu - „Sve što bih voljela da sam znala na početku karijere“.


Ana Ćavar, vlasnica i osnivačica Bonjour.ba"Činjenica da smo za 2. dm akademiju za bh. poduzetnice dobili gotovo 200 prijava i da je uistinu bio izazov izabrati 12 dama koje su jučer s nama započele jednu novu eru svog poslovanja, pokazuje kako su konkretne edukacije i podrška važne za poduzetnice u BiH. Sretni smo što uz dm drogerie markt ženama pokazujemo kako da povećaju vidljivost i konkurentnost svojih biznisa, ali i što sudjelujemo u samopouzdanijem kreiranju nekih novih sjajnih priča u Made in BiH potpisu." - nadodala je Ana Ćavar.

 Uz ovakve snažne žene i uzore, poduzetnice su zasigurno otišle doma ispunjene novom energijom, koja će svoju snagu pokazati kroz njihove buduće radove, projekte i poslovne uspjehe, a koje svi jedva čekamo vidjeti.

"Akademija za poduzetnice je na mene ostavila jako pozitivan uticaj, naučila sam i izvukla vrlo bitne i korisne informacije za koje sam sigurna da ću u budućnosti primijeniti na svom brendu. Isto tako sama interakcija sa ostalim učesnicama je bila nadahnujuća." - rekla je fotografkinja Muna Mešić, jedna od bh. poduzetnica koja je bila dio dm akademije.


Muna Mešić, Muna Nazak Studio

Mirela Džinić, Senses

Dragana Rauš, Rauš Marketing & Consulting

Aida Alagić, Health Focus d.o.o.

Semra Zaimović, Ccolloor

Josipa Miličević, l u m i

Alma Hadžić - Photographer 

Naida Sofović, Naidaeats

Tatjana Knežević, Medeno Banja Luka

Andrea Milić, Andreine priče

Aida Hadžić, Radoznale mame


Ova akademija bila je oda ženskoj snazi koja pokreće nove. Sigurni smo da je ovo bio još jedan korak uz koji ćemo nastaviti oblikovati prostor u kojoj će odjekivati ženski poduzetnički glasovi, danas i u danima koji dolaze.


U nastavku vam donosimo dio atmosfere s 2. dm akademije

 

* * *
Foto: Sanela Babić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci