Bh.frizer Stipe Filipović u finalu međunarodnog natjecanja International Visionary Award. Otkrio nam je više detalja!

KOSA
7.10.2020.

Stipe Filipović već se upisao na listu četvorice najboljih svjetskih frizera, a u svoj životopis dodao je još jednu itekako važnu titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Stipe je svojom novom frizurom zaslužio plasman u finale International Visionary Award, zajedno s još 25 frizera iz cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio Alternative Hair showa na kojem se predstavljaju najcjenjeniji frizeri na svijetu je i finale nagrade za vizionara godine - The International Visionary Awards.
Nagrada je odskočna daska za sve frizere i mogućnost da pokažu svoj talent i kreativnost te postanu prepoznatljivi u cijelom svijetu.
Show se ove godine trebao održati u Londonu po 38. put, no, frizerski timovi širom svijeta će uslijed pandemije svoje nove kolekcije i viđenje trendova predstaviti virtualno i tako zabaviti globalnu publiku.

Stipe Filipović
Foto: Matea Pejić

Kolege s akademije na kojoj sam nekoć radio uvijek su me nagovarale da se prijavim na spomenuto natjecanje. Godinama idem u London i prisustvujem Alternative Hair showu. Po završetku spektakla, mnoge kolege koji dolaze sa svih strana svijeta, često bi me znali pitati zašto se ne prijavim.
Slobodno vrijeme koje mi je nametnula korona, iskoristio sam za realizaciju nove kolekcije. Inspiracija su mi bile tradicionalne hrvatske prostirke. Ove godine na nagovor prijatelja sam se prijavio i desilo se finale.
“ – otkriva nam Stipe na početku razgovora.

Kroz kreativne editorijale pokazao nam je kolika je važnost jedne niti kose, na kreativan način podizao svijest o zlostavljanju životinja, vodio nas na putovanje u Maroko, ali i nekim od najljepših svjetskih plaža. U Parizu je osvojio i nagradu OMC Golden Globe za doprinos struci, a uvijek perfektnom i kreativnom Stipi, ovo natjecanje poslužilo je kao još jedna platforma za promociju njegovog znanja, rada i truda. Stipe je kao naš kolumnist redovito BONJOUR.čitateljima otkrivao i posljednje trendove s najvećeg frizerskog sajma u Londonu.

Dio editorijala koji je objavljen u Vogue magazinu
Hairstyle: Stipe Filipović, fotograf: Tammy Gede, model: Heather Chung, MUA:Sabina Gatej

„Laska mi ulazak u finale International Visionary Awarda, to je stepenica u mojoj karijeri kojom sam želio hodati. Za mene to je jedna velika potvrda i svakako da je motivirajuća injekcija za buduće projekte.
S obzirom na to da će manifestacija prvi put biti virtualna, video koji će biti prikazan u Londonu je snimljen u Maloj Sceni Hrvatskog Narodnog Kazališta u Mostaru, sretan sam i zahvalan što u Hercegovini imamo takav prostor i ljude koji rade u njemu. Jako sam ponosan i zahvalan cijelom timu koji je bio angažiran oko ovog projekta, imali smo jako malo vremena i radilo se dan-noć.
Video je uradio Toni Šimić, po naputcima kreativne direktorice Lucije Mikulić za odjeću se pobrinuo Fashion studio Kašmir, MUA potpisuje Kristina Čulina i naravno Marija Kolak je to iznijela na svoj jedinstven način.
S druge strane jako sam sretan jer je cijela manifestacija jedna velika humanitarna akcija gdje se svi prikupljeni novci doniraju za liječenje djece oboljele od leukemije.“
– otkrio nam je više detalja o samoj frizuri koja mu je i donijela priliku da sudjeluje na ovom prestižnom natjecanju. S nestrpljenjem iščekujemo i pogledati video, kao i ostale detalje.

Stipe nas je navikao oduševljavati frizurama koje pomiču granice, a ne sumnjamo da nas očekuje sličan scenarij i s ovom hairstyle pričom.
 

KOSA , 7.10.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

Aida Redžepagić

Podijeli:

Posljednje objavljeno