Stipe Filipović nam je otkrio koji su vodeći hairstyle trendovi s najvećeg frizerskog sajma u Londonu

KOSA
23.10.2019.

Svake godine, početkom 10.mjeseca, frizeri iz cijelog svijeta dolaze u London na sajam Salon International, po dozu inspiracije, ali i kako bi se pobliže upoznali s novitetima i trendovima koji će obilježiti godinu pred nama kada govorimo o frizurama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz prezentaciju novih tehnika i boja koje ćemo nositi u kosi, dosta pozornosti se pridaje i najnovijim frizerskim proizvodima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio ovogodišnjeg izdanja, od 5.-7.10. bio je i naš kolumnist, jedno od vodećih imena bh.frizerske scene, Stipe Filipović, koji za BONJOUR.čitatelje donosio dio atmosfere, ali i presjek najnovijih trendova te najnovijih frizerskih kolekcija nekih od najpoznatijih frizerskih akademija. 
 

***

Ako pogledamo na cjelokupnu sliku koja je bila prikazana u Londonu možemo zaključiti da nam se uvelike vraćaju sedamdesete - frizure sa jako kratkom kosom na vrhu glave i s jako dugim repovima otraga. Kada govorimo o nijansama - plavih hladnih tonova još uvijek ima, no topliji tonovi već su naveliko uzeli maha i počeli dominirati.

Patrick Cameron

Kada govorimo o tehnikama šišanja, često je modelima kosa bila ošišana tako da je jedan pramen dosta deblji te kreće iz korijena kose.

Toni & Guy

Kada govorimo o muškim frizurama, bit će popularne frizure s dužom kosom. Uz to, jako malo izbrijavanja se moglo vidjeti u kolekcijama onih najvećih frizerskih imena. No, krenimo redom. 


Sasson

Ove godine slavi 65 godina postojanja, a kolekcijom su dominirali dinamični oblici koji grade slojevitost u kosi. Minimalizam je prisutan, a sama kosa je njegovana i sjajna. Boja je često jednolična te naglašena jednim debelim pramenom na vrhu glave.


Toni & Guy

Jedinstven spoj inspiracije i edukacije. Tehnike koje se mogu koristiti svakodnevno u radu svakog frizera dominirale su kolekcijom. Svijetle boje s prigušenim suptilnim tonovima, kolekciju su učinile impozantnom. Kao i svake godine do sada Toni & Guy show je završio spektakularnim avangardnim nastupom.


Saco

Supernature kolekcija sastojala se od mekih oblika izgrađenih na bazi jakih linija s dodanom teksturom, kako bi se naglasio prirodni izgled. Kolekcijom su prevladavale intenzivne kontrastne boje kojom je individualnost svakog modela dodatno naglašena.


Schwarzkopf

U nizu od nekoliko timova izdvojio se Hooker & Young, koji su predstavili svoju Paradox kolekciju. Hipnotička prezentacija u crno-bijeloj boji oduševila je prisutne. Fokus je bio na modelima s potpuno plavom kosom sa stiliziranom kosom od visokog ortanskog glamura u obliku prekrasnih kovrča do grubo odvajanih kovrča i tupih rezova.

Trevor Sorbie

Kolekciju su posvetili četrdesetoj obljetnici postojanja, uzimajući stare fotografije i modernizirajući ih. Zanimljivo je bilo gledati kako su reciklirali stare fotografije i dali im totalno drugu dimenziju kroz moderne frizure. 

Za BONJOUR.ba piše: 

KOSA , 23.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.kolumnist

Foto by:

Salon International

Podijeli:

Posljednje objavljeno