Tradicionalan marokanski nakit i statement frizure u novom editorijalu Stipe Filipovića - Bonjour.ba - bh.lifestyle maga...

Tradicionalan marokanski nakit i statement frizure u novom editorijalu Stipe Filipovića

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR.CLUB
23.4.2018.

 Berberi u Maroku već stoljećima njeguju svoj kulturni identitet kroz izradu rukotvorina - sagova, keramike i srebrnog nakita. U novom editorijalu naziva 'Jabra', što znači strano tijelo, Stipe je želio predstaviti upravo šarm njihovog srebrenog, ručno izrađenog nakita, kao i dočarati ljepotu kraljice nomada te tradicionalan način života Berbera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autentični marokanski sagovi u pozadini, prirodan make-up, raskošne frizure te igra s bojama, linijama i teksturama na fotografijama vjerno oslikavaju marokansku kulturu. Stipi su kao inspiracija za editorijal poslužile vibrantne ulice Marrakecha, dok je za stiliziranje raskošnih i upečatljivih frizura dosta stilskog iskustva već dobio kroz hair show koji je pripremio prije par godina, a koji je bio inspiriran upravo Beduinima.
„Raditi snimanje u Marrakechu na samom trgu Jemal el Fna velik je izazov. Kako bismo ublažili lucidnost popeli smo se na krov trgovine tepiha. Morali smo unajmiti zaštitara, u protivnom nisam siguran da bi imali fotografije, a i opremu, to najbolje mogu shvatiti oni koji su se šetali po Marrakechu.“ – otkrio nam je Stipe, a u nastavku donosimo rezultate njegove marokanske modne foto priče.

stipe filipovic (1)

stipe filipovic (2)

stipe filipovic (4)

stipe filipovic (5)

stipe filipovic (7)

stipe filipovic (9)

stipe filipovic (10)


Kreativni direktor: Stipe Filipović
Frizura: Stipe Filipović
Model & Makeup: Imane Saddoun
Nakit: Maison Nomade Marrakech
Fotograf: Inmakko Marakasso

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno