Statement uzorci, profinjeni komadi i pastelne nijanse u jesenskoj kolekciji bh.dizajnerice Belme Tvico

MODNE VIJESTI
15.10.2019.

Prateći razvoj Belma Tvico kolekcija, posebice kroz kreacije predstavljene u kolekcijama Infinity i Vibrance, primjetno je da modni dizajn Belme Tvico služi kao estetski dokument vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin dizajnerski identitet ogleda se u geometrijskoj stilizaciji i kolorističkim kontrastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesenska kolekcija donosi jako elegantan i profinjen pogled na klasike koji se kriju u svakom ženskom ormaru, a koji pozornost privlače kroz zanimljive siluete – naglašena ramena, asimetrija, izrezi…, ali i pomno birane materijale koji na unikatan način naglašavaju sam kroj. 

Materijali korišteni za izradu ovih kreacija− brokat, svila, vuneni štof, lister štof, svila i gabardin, pružaju nužni balans između fluidnih i struktuiranih kreacija. Kada je riječ o paleti boja, Belma Tvico za sezonu jesen/zima 2019. predlaže spektar neutralnih, pastelnih, ali i klasično jesenskih i zimskih tamnih tonova. Forme su čiste i jednostavne, slojevite i voluminozne te geometrijski precizne. RE-VIVE je kolekcija koja balansira između suvremene umjetnosti i suvremene mode.


Kroz dugogodišnju suradnju s umjetnicom Taidom Jašarević, Belma Tvico u svoj rad studiozno inkorporira i vlastito kulturno-povijesno naslijeđe. Naime, njena jesenska kolekcija RE-VIVE za jesen/zimu 2019. godine oživljava nekoliko dimenzija srednjovjekovnog pisma− bosančice koja je utkana u same materijale korištene za izradu kolekcije. Bosančica je pismo koje se kontinuirano razvijalo i mijenjalo, baš poput dizajna Belme Tvico. Koncept kolekcije precizno je razrađen, pa tako pojedine znakove alfabeta, osim u jedinstvenim dezenima, možemo pronaći utkane u ženstvene siluete te modernistički oblikovane u formi oko vratnika i izreza. Tako njezine kreacije uz unikatnu, posjeduju i povijesnu, kulturalnu, estetsku i uporabnu dimenziju. U konačnici, kreacije Belme Tvico su uvijek beskompromisno nosive. 
Kompletan lookbook još jedne pomno osmišljenje, nosive, a istovremeno ženstvene kolekcije bh.dizajnerice donosimo u nastavku. 

 

***

Modeli: Dženita Čaušević & Hilda Halilović
Odjeća: Belma Tvico
Make up: Marija Max Varga
Foto: Miloš Nadaždin

MODNE VIJESTI , 15.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Miloš Nadaždin

Podijeli:

Posljednje objavljeno