Predstavljamo lookbook odlične kolekcije bh.brenda PLUSMINUS za koju je dobio i nagradu BIG SEE za modni dizajn

MODNE VIJESTI
5.9.2019.

Kolekcija Different Species bosanskohercegovačkog brenda Plusminus, ovogodišnja je dobitnica BIG SEE nagrade za modni dizajn u kategoriji 'Nosiva Umjetnost'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BIG SEE je inovativna platforma koja sistematično istražuje, procjenjuje, predstavlja i promovira istaknute kreativne ideje s područja jugoistočne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platforma obuhvaća 19 zemalja i 350 milijuna ljudi. BIG SEE stručni tim prati scenu iz regije te samostalno bira jednog dizajnera koji će predstavljati  svoju zemlju u određenoj kategoriji. Nagrada će dizajnerici Eni Dujmović biti uručena 8. 10. na ceremoniji u Ljubljani.

Plusminus brend je prepoznatljiv po kontrastima i odnosu pozitiva te negativa u grafičkom i dizajnerskom izražaju.  Nosivost komada se ogleda u ispunjavanju vizije osobe koja ih nosi te težnji da se žene koje ih nose osjećaju slobodno u svojoj jedinstvenosti.

Sama kolekcija je inspirirana promjenama i različitostima u prirodi. Konekciju s prirodom svaka individua doživljava na drugačiji i svojstven način, baš kao što i kolekcija Different Species budi ono jedinstveno u osobi koja je nosi.

Prepoznatljiv koncept brenda Plusminus je fuzija modernog dizajna i tradicionalne tehnike izrade grafičkog linoreza i bakropisa, pa je tako i ova kolekcija rezultat kolaboracije dizajnerice Ene Dujmović i akademskih umjetnika Denisa Haračića i Mirze Rahmanović. Spoj tradicionalnog zanata s modernim dizajnom je konstantna motivacija za dizajnericu i umjetnike. Svaki komad kolekcije je autentično umjetničko djelo koje spaja modu i grafiku. Kako? Pogledajte kroz ove modne fotografije nastale ispred objektiva Maje Topčagić. 


***
Dizajn: Ena Dujmović
Grafike: Denis Haračić i Mirza Rahmanović
Fotografija: Maja Topčagić
Model: Selma Hadžiosmanović
MUA: Naida Đekić
Lokacija: Purple Key Agency

 

MODNE VIJESTI , 5.9.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Maja Topčagić

Podijeli:

Posljednje objavljeno