Lidija, Berina i Lejla su nam otkrile sve o Dame&Vino BiH, ali i dale uvod u pripreme za SWW - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Lidija, Berina i Lejla su nam otkrile sve o Dame&Vino BiH, ali i dale uvod u pripreme za SWW

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
24.5.2022.

Nakon više od dvije godine pauze, vraća se proljetno izdanje Sarajevo Wine Weekend festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U subotu, 28.05.2022. s početkom u 15:00 sati u hotelu Bosnia (Kulovića 9, Sarajevo) okupit će se 33 vinarije BiH i regiona kako bi široj javnosti predstavile više od 130 različitih vinskih etiketa, kao i majstori gastronomije sa različitim delikatesama za degustaciju.

Iza priče festivala stoje partneri i prijatelji projekta, a iz kompanije Fina Vina poseban osvrt dali su na podršku NLB Banke Sarajevo. Iza ove, sada već, dugogodišnje saradnje organizatora festivala, kompanije Fina Vina i NLB Bank d.d. Sarajevo, krije se jedna fina priča.

 

Berina Belkić Tepić, Amir Beširević, Lidija Žigić i Lejla Beširević„Na premijeri dokumentarnog filma Terra Magica, prije nekoliko godina, sasvim slučajno upoznali smo se divnom, ljubaznom, prekrasnom ženom, Lidijom. Kroz neobavezan razgovor, došli smo na ideju za saradnju koja je tokom vremena dobila ozbiljne razmjere. Sada sarađujemo na, gotovo svim našim važnim projektima.” - kažu nam iz kompanije Fina Vina.

Epilog ove priče je, osim uspješne saradnje, također i jedno iskreno prijateljstvo, te podrška NLB Banke kao počasnog partnera ovogodišnjim planiranim izdanjima Sarajevo Wine Weekenda.

Nadolazeći festival Sarajevo Wine Weekend – proljetno izdanje, poklon je ženama, odnosno ženama vinarkama koje žive vino, aktivno sudjeluju u proizvodnji i distribuciji.

U goste nam stiže Woman&Wine Slovenija, udruga žena vinarki i ljubiteljica vino koja u Sarajevo stiže kako bi široj javnosti predstavile svoja vina i iskustva, te razmijenile svoje umijeće sa drugim ženama vinarkama iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, i Italije. 

 

Dame&Vino BiH  - društvo koje će spajati žene iz svih brašni i ljubiteljice vina
 

Festival Sarajevo Wine Weekend je svojevrsni okidač za pokretanje društva Dame&Vino u BiH. Društvo će okupljati žene iz svih branši, ljubiteljice vina, druženja i zabave. Cilj udruge je okupljanje sa raznim tematikama iz poslovnog svijeta, savjetima o zdravom načinu života, ljepoti i zdravlju žene, a svakako ćemo se često okretati ka organizaciji slow food večera koje će imati humanitarni karakter. Sam festival je prilika da dodijelimo priznanja za doprinos i razvoj vinske kulture uvaženim gošćama.

NLB Banka d.d. Sarajevo već je prepoznatljiva kao kompanija koja vrednuje ženu i njezine ideje, prateći tako trend prisutan u cijeloj NLB grupaciji, gdje žene čine 57% menadžerskih pozicija.

 Inspirisani velikim povjerenjem i prijateljstvom, zaključili smo da će Lidija Žigić (direktorica NLB Banka d.d. BiH i članica Uprave grupacije NLB Banka d.d.) biti prava osoba koja će predvoditi udrugu Dame&Vino BiH. Kao ambasadorica društva, gđa. Lidija će nam poželjeti dobrodošlicu, predstaviti zamišljeni projekat i ukratko ga opisati, pozvati goste za nastavak druženja i degustacija na festivalu.

***
Naslovna fotografija: Fina Vina PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno