Sarajevo Wine Weekend u proljetnom izdanju slavi vinarke. Donosimo detalje! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo Wine Weekend u proljetnom izdanju slavi vinarke. Donosimo detalje!

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
10.5.2022.

Kompanija Fina Vina d.o.o. koja se nominalno i primarno bavi distribucijom visoko-kvalitetnih vina, je ujedno i organizator međunarodnog vinskog festivala Sarajevo Wine Weekend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Vizija vinskog festivala jeste da okuplja reprezentativne proizvođače vina iz Bosne i Hercegovine, regije Balkana i Europe u 5. i 10. mjesecu u Sarajevu i na taj način napravi Sarajevo balkanskim i europskim vinskim centrom.
Tom cilju će doprinijeti i dosadašnje interesovanje izlagača, medija i posjetitelja. U proteklih petnaest godina Sarajevo Wine Weekend je okupio preko 1500 izlagača vina i gastro proizvoda, preko 800 akreditovanih medija i 30.000 posjetilaca, zaljubljenika u enološke i gastro specijalitete.

Festival egzistira punih 15. godina, te je 2019.g. proslavio i jubilej osnivanja festivala – punih 15. godina, međutim uslijed pandemije festival je stavljen privremeno na mirovanje.
Ove godine Sarajevo Wine Weekend nastavlja u punom sjaju, a na proljetnom izdanju okuplja žene vinarke! Dame, čija vina svakodnevno degustirate, sada imate priliku upoznati ih i sa njima razgovarati o uzgoju grožđa, proizvodnji vina i uparivanju sa delikatesama.
Sarajevo Wine Weekend u svom proljetnom izdanju ove godine slavi žene vinarke, one bez kojih vinogradi i proizvodnja vina ne bi bila to što jeste. Dame i vino su kombinacija kojoj zaista ne možemo odoljeti!


Veselimo se na Bonjour.ba donijeti vam razgovor sa sjajnim vinarkama i dodatno približiti sjajne vinske linije koje potpisuju i razvijaju sa svojim timom, otkriti vam kako izgleda naša svakodnevnica, ali i pokazati vam djelić atmosfere s ovog gourmet druženja s kojeg ćete, sigurni smo ponijeti brojne lijepe uspomene.
Vidimo se u Hotelu Bosnia!

Sarajevo Wine Weekend, subota, 28.05.2022., Hotel Bosnia, Kulovića 9, Sarajevo od 15:00h do 21:30h.


* * *
Naslovna fotografija: Sarajevo Wine Weekend PR

Povezani članci

Najpopularniji članci