Bonjour.insider: U društvu Belme Tvico smo isprobali dizajnerske artikle iz proljetne kolekcije. Izgledaju sjajno! - Bon...

Bonjour.insider: U društvu Belme Tvico smo isprobali dizajnerske artikle iz proljetne kolekcije. Izgledaju sjajno!

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
11.5.2022.

Danas smo u studiju jedne od najpoznatijih bh. dizajnerica, Belme Tvico, imali priliku pogledati komade nove kolekcije pod nazivom Metamorphosis, a Belma nam je kroz razgovor dala i odgovore na sva pitanja koja smo imali o kolekciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kada smo dobili pozivnicu znali smo da nas očekuje interesantan i zabavan događaj. Već na ulasku u Belmin studio osjetite pozitivnu energiju i kreativan duh, koji se primijeti i u uređenju interijera. Kako kaže i sama Belma, u njenom studiju uživaju i djeca te ih nerijetko studio i kolekcija inspirišu da odmah i sami krenu na crtanje svog dizajna. Belma i njen tim su nas dočekali s osmijehom, te smo s uzbuđenjem čekali da pogledamo kakve će nam to komade ovaj put Belma prezentovati.

 
Već pri prvom pogledu na kolekciju odmah primijetimo vibrantnu paletu boja, koja kao da kaže: ,,Vrijeme je za proljeće i unošenje boja u naše kombinacije.'' Kolekcijom prevladavaju narančaste, ljubičaste i plave nijanse, dok se tu nalaze i komadi u bazičnim crnim i bijelim bojama. Mnogi komadi kolekcije se mogu kombinovati u ležerna, ali i elegantna izdanja.

 
Tako se jedan Belma Tvico top odlično kombinuje sa hlačama koje zajedno izgledaju kao kombinezon, a iste te hlače i top možete kombinovati s drugim komadima iz kolekcije, kao i s artiklima iz vašeg ormara. 
Emina Smaka, novinarka Bonjour.ba u Belma Tvico kimonu 

 

Belma nam zatim kroz razgovor nadodaje: ,,Za nadolazeću sezonu, redefiniram klasične komade iz svog bogatog modnog opusa: odjeću koja utjelovljuje strukturu i sofisticiranost. Želim dati svojoj ženi moć izbora: skraćene blejzere koje kombinuje sa slojevitim palazzo pantalonama, dvodijelna kratka odijela, haljine i suknje srednje dužine, pripijene bodije, korzete i ležerne pelerine. Kontinuirana evolucija je u srži mog pristupa modi. Arhitektonski krojevi i elegantan stil moj su prepoznatljiv potpis dok koračam ka sljedećoj fazi svog dvodecenijskog modnog putovanja."Kolekciju posebnom čine boje i dezeni, a oni predstavljaju vodu, vatru, vazduh i zemlju, te svaki od dezena za Belmu predstavlja različitu emociju. Kako nam je rekla boje joj daju energiju, živost, otvaraju joj apetit i bude dječju radost u njoj. Belma kaže da za nju crno – bijeli svijet ne postoji, iako shvata da kolekcija zahtjeva i takve komade. Kada govorimo o samom dizajnu, Belma kroz ovaj dio kolekcije istražuje niz silueta: pješčani sat, ravnu kolonu ili jednostavnu liniju. Ona uokviruje ove različite, a opet komplementarne oblike, u jednu skladnu i kohezivnu sliku.
Pitali smo i na koji način će dalje predstavljati kolekciju, a Belma kaže da joj je velika želja snimiti i fashion film, kao jedan od njoj omiljenih načina za prezentovanje kolekcije. Pored editorijala i online dućana, Belma nam je otkrila da se njen tim priprema za izvoz i plasman na strana tržišta, a ova informacija će sigurno obradovati dame iz regiona. 

Otkriva nam da već sada može sa sigurnošću reći da ćemo neke od ovih komada vidjeti i na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala. Dodala je da će se i ove godine, kao i prethodnih, potruditi da osmisli kreacije koje preslikavaju ovu kolekciju na jedan potpuno prilagodljiv custom način te kroz osmijeh kaže da već sad ima blagu tremu pred crveni tepih. 

 
Za kraj nam je poručila da damu koja nosi Belma Tvico dizajn, vidi kao jaku, samouvjerenu ali i krhku, nježnu, suptilnu, romantičnu, razigranu i radoznalu. Ukoliko se odlučite posjetiti Belma Tvico studio, na adresi Telali 7 u Sarajevu, sigurni smo da ćete i sami osjetiti pozitivnu energiju te izabrati komad za sebe. 

 

* * * 
Fotografije: Enida Kajević za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno