Bonjour.insider: Nova Belma Tvico kolekcija odiše senzibilnošću i vibrantnim bojama - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.insider: Nova Belma Tvico kolekcija odiše senzibilnošću i vibrantnim bojama

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
26.10.2022.

Poetična, metaforična te simbolična, nova kolekcija Belme Tvico zrači delikatnom senzibilnošću i tehničkim majstorstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nova kolekcija je nepokolebljiva i moćna vizija mode - tiha, ali opipljiva. Više od svega stamena je. Upravo je stamenost cilj do kojeg koračamo dok svjedočimo asimetričnoj suknji kreiranoj od raskošnog custom - print brokatnog materijala koja se voluminozno otvara od struka naniže. Raskošni odjevni predmeti još jednom dokazuju plodan odnos između kreativne vizije modne dizajnerice i same mode - oblikovan i uokviren riječima, radom i životom Belme Tvico koja je podjednako drevna i savremena u svojoj kreativnoj misli. 

 
Od pripijene haljine bez rukava s prednjim kopčanjem i isklesanom formom bokova, do niza oštro krojenih odijela, svi predstavljeni komadi iz kolekcije ističu se unikatnim izgledom. Više od same mode, oni grade povezanost s tijelom i prostorom - čine da poželite da vidite, istražite i osjetite nešto s čime se možete identificirati - osjećaj pripadnosti i neraskidivi optimizam.

Raskošnost printova se prepoznaje u zimskim jaknama, brokatnim haljinama i suknjama te basic komadima kao što su ravno krojene pantalone ili prozirni bodysuit po kojima je brend prepoznatljiv godinama unazad. Kolekcija se razvija kroz neobično i asimetrično krojene komade. 

Sanjarsku viziju Belma prenosi kroz paletu boja koja gradira od prašnjavo ružičaste i zagasito sive do raskošne fuksije i ultimativne crne. Printovi i zamršeni krojevi oživljavaju kolekciju. Belma Tvico i ovog puta predstavlja kolekciju koja utjelovljuje modni san svake žene. Odjevni komadi koje nam predstavlja su tek produžetak unutrašnjeg 'ja'. Kolekcija je fokusirana na fluidnost koju ostvaruje putem upotrebe materijala koji pružaju osjećaj lakoće te volumena koji omogućava pokret i u najpripijenijim krojevima. Naznake jarkih boja pružaju živost inače neutralnoj paleti korištenoj ove sezone.

 
Kao potpuni novitet u portfoliju, brend nam predstavlja modne dodatke - šešire i custom - print ravne cipele. U cjelini s odjevnim komadima, oni tvore otmjenu viziju moderne elegancije. Nježni veo preko lica samo naglašava fluidnost čitave kolekcije, dok u ravnim custom - print cipelama možete zakoračiti smjelo u novi dan znajući da će vam donijeti radost sa svakim novim korakom. 

 

Nova kolekcija Belme Tvico 
 

* * * 
Fotografije: Belma Tvico Press

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno