Kako od muške košulje i klasične majice kreirati unikatnu haljinu? Naida i Bazerdžan imaju odgovor - BONJOUR.ba - bh.lif...

Kako od muške košulje i klasične majice kreirati unikatnu haljinu? Naida i Bazerdžan imaju odgovor

MODNE VIJESTI
27.7.2021.

Za kraj sedmog mjeseca i kao uvod u novu modnu sezonu, Bazerdžan donosi novu kolekciju, ali ovaj put u saradnji sa jednom blogericom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tačnije, održivost, upcycling, ženstvenost, kreativnost... epiteti su koji krase ovu kolekciju koja je rezultat kreativnih snaga Bazerdžan tima i Naide koja smo imali priliku upoznati preko Instagram profila @comme_de_lars_mom.

Kombinacija strogih linija stare, muške košulje i klasične bijele majice, kako navode, najavljuje samopouzdanu, ženstvenu ženu, usredotočenu na izražavanje - i muškog i ženskog iznutra.

Na pitanje kako je krenula cijela priča Naida nam je otkrila da: „Saradnja sa mnom i brandom Bazerdžan datira od početka njihovog postojanja jer sam tamo uvijek prisutna kao kupac. Logično je da smo tokom godina poznanstva razvili prijateljski odnos, a kada se više kreativaca sastane na spontanoj kafi, ideje samo nadolaze. Tako je i ova saradnja samo početak uspješne priče.

Foto: bazerdzan.ba 

Osnova za ovu priču bila je moja inspiracija njihovom kampanjom “o vilama”, kao i održiva linija torbi od jeans hlača koju je Bazerdzan izbacio nedavno i naravno koncept održivosti mode koji gajim i ja kroz vlastiti brand @sviliboo i priču o upcyclingu muških svilenih kravata koje “pretvaram” u scrunchie gumice za kosu.“

Foto: bazerdzan.ba 

Naravno, nismo mogli odoljeti, a da ne saznamo šta se sve nalazi u kolekciji i gdje se mogu vidjeti i probati artikli iz kolekcije.

„Trenutno smo dizajnirali i napravili capsule kolekciju haljina koje su napravljene od vječnih klasika: T-shirt i starih preloved muških košulja, te razvili ideje za par drugih proizvoda oko kojih ćemo za sada ostati tajanstveni.“

Foto: bazerdzan.ba 

Haljine se mogu probati u Bazerdžan radnji u Sarajevu i dostupne su za preorder na njihovom webshopu.

***

Naslovna fotografija: @bazerdzan
Tekst: Bonjour.ba

MODNE VIJESTI , 27.7.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@bazerdzan

Podijeli:

Posljednje objavljeno