Neka od najpoznatijih modnih imena imat će priliku predstaviti se u Banjaluci - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Neka od najpoznatijih modnih imena imat će priliku predstaviti se u Banjaluci

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
10.5.2023.

"Creative & Fashion Industry" po prvi put održat će se u Banjaluci 15. i 16.6. u Banskom dvoru – Kulturnom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu glamuroznog sjaja svjetskih metropola i manifestacija posvećenih modi i najnovijim modnim trendovima "Creative & Fashion Industry", u dva dana od Banjaluke će načiniti pravi modni centar, predstavljajući ono najbolje iz regionalnog kreativnog svijeta. 

U dvije večeri programa nastupit će 8 dizajnera (po 4 dizajnera obje večeri) iz BIH, regiona i Švajcarske. Svako od njih predstavit će svoje kolekcije u sklopu revijskog dijela, a kreacije će biti izložene i u showroomu, koji će biti otvoren prve revijske večeri. 

 Koncept showrooma je osmišljen tako da će priliku da se predstave Banjalučkoj i regionalnoj publici osim dizajnera koji će nastupiti i mnogi domaći proizvođači i lokalni brendovi iz oblasti tekstila, kože, obuće, starih zanata i izrade nakita. Osim gore navedenih svoje mjesto u showroomu će naći i firme koje nude razne vrste materijala, proizvođače pozamanterije iz RS i drugi. 


,,Kad pomislimo na posebnost, talenat i upornost koje veže svjetska modna scena, jedno ime i jedna osoba instant pada na pamet, a to je naravno Marko Feher, a ovo su samo neki od razloga zašto će baš njegovom revijom biti otvoren prvi "Creative & Fashion Industry". 

I ovoga puta njegova kolekcija obećava stroge forme, savršen tailoring, scenske komade u kojima je već oblačio velika imena show biznisa, ali i jednu pozadinsku priču koja je i temelj ovog dvodnevnog događaja – posjetioci će, sasvim sigurno biti u prilici da vide i dožive koliko daleko možemo dosegnuti s modom. U vidu mijenjanja narativa, ali i promocijom svoje ekonomije i poduzetnosti, koje prati kvalitet i naše znanje. On je oštrim krojevima razbio predrasude modno konzervativnog Balkana, a modnu scenu samouvjereno kreira po svom.''  – kažu organizatori.

 


 

Učesnici programa 

Marko Feher (BiH) 

 Nevena Ivanović – NEO design (SRB) 

 
Morana Krklec (HRV)

 
Marta Miljanić (CG) 

 Atelje 71  (Anre i Freya) – Erna Saljević (BIH) 

 Miranda Kaloudis – MDK Zurich  (Swiss) 

  

Dizajneri, producenti, scenografi, fotografi, kostimografi, vizažisti, frizeri, umjetnici i svi koji u svojim sferama djeluju na najprofesionalniji način, pojedinačni su elementi ove velike slagalice, koja uljepšava i unapređuje život svakog od nas, pa će i oni biti dio naše manifestacije.

Akcenat je na značaju svakog od njih i predstavljanju potencijala koje Banjaluka ima, kako s aspekta proizvodnje, tako i s aspekta saradnje s kreativcima i pojedincima iz drugih gradova i država. "Creative Fashion Industry" će da pokaže moć spoja kulture i mode, kroz oči privrede i industrije, bez kojih nijedna zajednica ne može da funkcioniše u punom potencijalu.

Misija ovog događaja je direktan uticaj na razvoj kulture, umjetnosti i turizma grada Banjaluka, kroz sve benefite koje modna industrija ostvaruje. Organizator događaja je "MODA" d.o.o. Banja Luka i "MDK", Cirih, Švajcarska.

* * * 
Fotografije: Creative Fashion Industry

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno