Pogledajte sve detalje kostima koje je Chanel izradio za baletnu predstavu u Parizu

MODNE VIJESTI
27.9.2019.

Prošli vikend u Parizu je u Palais Garnier, prekrasnoj građevini iz 19.stoljeća otvorena jesenska baletna sezona uz niz kratkih izvedbi svih članova pariškog baleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku, na pozornici je bilo čak 250 plesača koji su još jedanput podsjetili kako to izgleda kada se spoje moda, umjetnost i ples.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od izvedbi večeri bio je i balet Variations, koji potpisuje Serge Lifar.
Ove godine, za izvedbu tog poznatog baleta u Parizu, kostime je izradio i osmislio Chanel. Delikatne haljine od tila ukrašene sitnim cvijećem odlično su naglašavale sve graciozne pokrete sedam balerina koje su izvodile predstavu.


Ovo nije prvi put da modna kuća Chanel uplete svoje prste u kostime za balet. Naime i sama Coco je dizajnirala kostime za par baletnih predstava u tridesetima, slaveći slobodu pokreta i ugodnost kroz svaki od komada. Karl Lagerfeld je također u osamdesetima dizajnirao za njemačkog kostimografa Uwe Scholz, a sada je i Virginie Viard, kao nova kreativna direktorica Chanela pokazala svoju vještinu u svijetu kostimografije.

Naime, pri izradi haljina bilo je važno paziti da haljina osim što izgleda lijepo, bude što lakša i ugodnija, kako bi se balerine mogle kretati u njima te s lakoćom izvoditi sve plesne pokrete. Haljine su pratile i ručno ušivane latice cvijeća - ruže, ljiljana, ljubičice i tulipana, a francuski Vogue zavirio je iza kulisa predstave i donio par neodoljivih backstage trenutaka. Pogledajte.

MODNE VIJESTI , 27.9.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

vogue.fr

Podijeli:

Posljednje objavljeno