Avon bh. delegacija na svjetskoj konferenciji ženskih skloništa - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Avon bh. delegacija na svjetskoj konferenciji ženskih skloništa

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
14.3.2012.

Lucija Josipović kroz dnevnik prati konferenciju   Lucija Josipović, voditeljica društveno odgovornog poslovanja Avona za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, delegat je na konferenciji „Svjetska konferencija ženskih skloništa“. Zajedno je i s Modamo.info čitateljima podijelila svoja iskustva kroz dnevnik. Povela nas je u samo srce političkog života Amerike i u tih nekoliko dana boravka više od 1400 aktivistica, srce svijeta u borbi protiv nasilja nad ženama. Ova važna borba predstavlja okosnicu humanitarnog rada kompanije Avon, ponosnog partnera i sponzora 2. svjetske globalne konferencije ženskih skloništa u Washingtonu, DC.Pročitajte Lucijin zapis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je početak „Svjetske konferencije ženskih skloništa“ u Washingtonu započela voditeljica Indijskog skloništa za žene i djecu žrtve nasilja: „Nasilje ne poznaje nacionalnost!“  Nažalost, muško nasilje nad ženama osim nacionalnosti ne poznaje niti godine, ni mjesto ni vrijeme. Više od 1400 žena iz 96 država svijeta došlo je ovdje u Washington DC sudjelovati, podijeliti, podržati, iskorijeniti: nasilje nad ženama i djecom.  
Žene iz svih krajeva svijeta, od kojih su mnoge i same žrtve, danas stoje zajedno u nadi i vjeri da sa svakom novom idejom, svakim novim glasom koji će doprijeti do ljudi oko nas, može i hoće učiniti razliku. Kako ne pustiti suzu kada ispred tebe stane žena, majka troje djece i s osmijehom na licu započne svoju „veselu“ priču: ma nije on mene tukao, bilo je to samo psihički, ali svejedno sam otišla iako sam se bojala da eto nisam ja baš tako loše prošla a tu se nešto bunim, ali želim misliti na djecu i želim živjeti drugačije. I onda se vrati doma po djecu i dobije... 5 metaka. I ustane se na noge, skupi djecu i pobjegne kod susjede, i zamoli ju da sakrije djecu u podrum da ne vide kako majka umire... i onda se nasmije i kaže: „Ali ja sam tu! I hvala dragom Bogu na velikom crnačkom dupetu (DA, baš to, jer taj je metak bio najteži jer je skoro došao do želuca) zbog kojega stojim danas ovdje!“

Sve su to hrabre žene, žene koje su posvetile svoj život ovoj važnoj borbi, i znaju koliko je pozitivan stav važan, i osmijeh na licu, i ljubav, i razmijevanje, i pomaganje drugome. I došle su ovdje da još više nauče, podijele iskustva, da zajedno budemo jači.

avon_lucija

Andrea Jung i Lucija Josipović


Avon komunikacijske nagrade i donacije

Reese Witherspoon, humanitarna ambasadoricaAvona je zajedno sa glavnom direktoricom Avona Andreom Jung dodijelila 4 Avonove komunikacijske nagrade za najbolje kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama, u svijetu. Kampanje možete pogledati ovdje.
Dodjelom 10 donacija u vrijednosti 2 mil. dolara iz Avonovog Believe fonda, Reese i Andrea zahvalile su svim aktivisticama i tako i financijski potpomogle ovu jako važnu borbu.

avon_all 

Modamo.info/Avon PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno