Arhitektica Bisera u stanu od 150 m2 u Sarajevu spojila estetiku, komfor i prozračnost - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Arhitektica Bisera u stanu od 150 m2 u Sarajevu spojila estetiku, komfor i prozračnost

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
2.6.2024.

Arhitektica Bisera Berberkić, vlasnica studija InteriorZen, kreirala je još jedan neodoljiv prostor koji će vas osvojiti na prvu i vjerojatno donijeti inspiraciju i za vaš dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


To je prostor koji donosi poseban osjećaj lakoće i prozračnosti, s naglaskom na vrhunsku kvalitetu i dugotrajnost koje se provlače kroz čitav interijer. Bisera spaja tople elemente od drva s trendy detaljima, nježne tonove s upečatljivim nijansama, kao i spoj estetike i funkcionalnosti u svakom kutku ovog doma.


Arhitektica Bisera BerberkićSmješten u srcu grada, ovaj stan odiše elegancijom i suvremenim stilom, nudeći svojim vlasnicima ne samo dom, već pravu oazu mira i udobnosti. Toj oazi poseban osjećaj topline daju elementi od drva, a dinamičnost detalji poput upečatljivih šara mramora i strateški raspoređena rasvjeta.
"Igrali smo se sa rasvjetom, stvarajući različite ambijente i naglašavajući određene dijelove prostora. Korištenje prirodnih materijala i neutralnih tonova stvorilo je svijetlu i ugodnu atmosferu, dok su pažljivo odabrani komadi namještaja brendova kao što su Artisan, Zanat i Ditre dodali notu sofisticiranosti i luksuza.

Prostrani dnevni boravak s velikim staklenim površinama omogućava obilje prirodne svjetlosti, dok otvoreni plan povezivanja kuhinje i trpezarije čini prostor idealnim za druženje i porodične trenutke." - ističe Bisera, čija stručnost je osigurala da svaki detalj bude pažljivo osmišljen kako bi se postigla savršena ravnoteža između funkcionalnosti i estetike.
Stan od 150 m2 nalazi se u novogradnji, što je donijelo određene izazove, ali i prednosti kada je u pitanju dizajn interijera. Arhitektica objašnjava kako su izgradnju pratili 18 mjeseci, što je omogućilo da unaprijed planiraju sve elemente i integriraju ih u stan te sam interijer u potpunosti prilagode željama vlasnika.

Osim toga, sav namještaj je rađen po mjeri prema tehničkim crtežima kako bi prostor bio maksimalno funkcionalan i potpuno iskorišten. 

 To je rezultiralo stanom kroz koji se provlači podno grijanje, smart home sustav i drugi praktični elementi, a takva harmonija između funkcionalnosti i komfora, zasigurno će olakšati svakodnevicu vlasnicima.
„Tokom tih 18 mjeseci, suočili smo se s mnogim nepredviđenim situacijama, koje su sada, kada se osvrnem, smiješne, ali tada nisu bile. Izvođači radova na zgradi igrali su ključnu ulogu u oblikovanju ovog enterijera i njihova posvećenost i spremnost na saradnju omogućile su nam da prevaziđemo sve izazove i stvorimo stan iz snova.“ – rekla nam je arhitektica Bisera.


* * *
Naslovna fotografija: Dorado photography

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno