Bonjour.interior makeover: Arhitektica Bisera otkriva kako dodati boje u dom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.interior makeover: Arhitektica Bisera otkriva kako dodati boje u dom

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

DIZAJN SAVJETI
13.9.2023.

Da li ste znali da se Skandinavci ubrajaju u najsretniji narod na svijetu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sigurni smo da tome doprinose najrazličitiji faktori, a mi smatramo da su za to zaslužni posebni momenti i rituali za odmor, gdje se fokus stavlja na svjesno doživljavanje prostora, trenutaka ili okruženja u kojem se nalazite.

Uravnotežena, topla i udobna sreća? Hmm, kao da postoji samo jedna riječ koja zbraja sve ove emocije – naravno, hygge. Upravo je i danas to tema našeg razgovora, kako u prostoru u kojem provodimo najviše vremena, domu, kreirati uz zanimljiv interijer hygge koncept

Pridružili smo se bh. arhitektici Biseri u njenom prekrasnom domu gdje smo mogli vidjeti kako je to ona kreirala svoje kutke za odmor i uživanje s trendy komadima namještaja. 
Bisera Berberkić je arhitektica i vlasnica arhitektonskog studija InteriorZen u Sarajevu, te smo znali da je zahvaljujući svom iskustvu i znanju, savršen gost naše nove rubrike. 
Kroz Bonjour.interior makeover ćemo vam otkrivati kako više uživati u procesu uređenja doma te kreiranju mjesta koji će biti odraz našeg karaktera i stvaranja novih uspomena.

 

Glavna urednica Bonjour.ba Emina Smaka i dipl.ing. arhitekture Bisera Berberkić 

 

Plavi izazov 

Zadali smo joj mali izazov u vidu prekrasne stolice EJSTRUP, u ni manje ni više nego u kraljevsko plavoj nijansi. Znali smo da Bisera njeguje jednostavan dizajn i nude paletu boja pa smo želji znati kako bi ovu plavu stolicu dodala u svoj dom. 

Talentovana Bisera je uz samo par koraka kreirala svoj prvi hygge kutak, a sve je počelo na terasi koja je uz listove vinove loze bila pravi odabir za ovaj komad. Upečatljiva stolica je instant postala prava junakinja ove terase, a idealno joj je kontrastirala pletena korpa sa žutim detaljima kao savršeno skrovište za dekice potrebne za jesenji povjetarac. 
Bila je to interior lekcija da se i bold artikli mogu dodati na najmanje očekivana mjesta.

 

JYSK

 

Pjenasta sofa trendy linija


S dvosjedom HUNDIGE Bisera je već bila na domaćem terenu. U njen dnevni boravak uređen u zemljanim tonovima i ogledalima ova sofa je bila prava poslastica. Imala je na umu prostor u kojem boravi, kakve boje prevladavaju, koji materijali se slažu, a uz koje može postići poseban efekt. Oblik je ono što daje trendi notu i čini razliku.
'… samo par jastučića, dobra rasvjeta i zvijezda je tu.'' – rekla nam je Bisera kada smo je upitali kako od ove sofe kreirati zvijezdu dnevnog boravka.  

JYSKNismo mogli odoljeti da Biseru ne pitamo i koje su to greške koje se najčešće ponavljaju u uređenju interijera, a Bisera nam je i otkrila koji je njezin omiljeni dio stana. 
Detalje našeg druženja i savjete za uređenje, otkrivamo kroz video u nastavku.

 Dobitnica nagradne igre
 

Dragi naši, hvala što ste se igrali s nama u našoj Facebook nagradnoj igri. Dobitnica JYSK upečatljive stolice je Nukić Azraa. Čestitamo! Zamolit ćemo vas da nam se javite sa svojim osobnim podacima u Facebook Inboks

 

* * * 
Foto i video: Ervin Golubović za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci