Amra Džeko otkrila nam je 9 preporuka za unikatne, #MadeinBiH poklone - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Amra Džeko otkrila nam je 9 preporuka za unikatne, #MadeinBiH poklone

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
20.12.2022.

Bliži nam se kraj godine što znači da je idealno vrijeme za shopping i pronalazak poklona uz koje ćemo ovih dana obradovati naše najmilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sam proces kreiranja shopping liste, pa zatim i traganja za idealnim poklonom često se pretvori u pravu malu avanturu koja zna potrajati satima. Upravo zbog toga, ove godine brojni su se odlučili da shopping pustolovinu prazničnih poklona presele na internet.

Jedno od omiljenih mjesta za shopping proizvodima s bh. etiketom – OREA i ovog puta postat će mnogima glavno odredište za kupovinu poklona dragim osobama kako bi im izmamili širok osmijeh na lice. Stoga, u našem uredništvu ugostili smo suosnivačicu online shopping platforme OREA, Amru Džeko koja nam je otkrila detalje svoje shopping rutine, cool proizvode domaćih kreativaca, ali i praznični popust koji očekuje kupce.


Foto: Pexels.com


Pretpostavljamo da je i vas zahvatila praznična groznica. Jeste li već krenuli u prazničnu shopping avanturu i kako kod vas izgleda taj cijeli proces?

Kraj stare i početak Nove godine je period koji nas još od djetinjstva podsjeća na darivanje i donosi zimske radosti i zato smo tada najuzbuđeniji oko darivanja. Ja sam neko ko zaista uživa u darivanju tokom cijele godine, a ova praznična euforija mi daje posebnu energiju i ima svoju draž. Radujem se zaista cijelom tom procesu, od samog planiranja, do kupovine i pakiranja poklona za drage osobe, tako da sa pripremom krećem i mjesec ranije i svakodnevno dopunjavam svoju check listu. Ovo je period kada pripremamo i poklone za naše drage mališane u Roditeljskoj kući kao i sve one divne ljude koji svoju humanost svakodnevno pokazuju na razne načine.

Tijekom biranja poklona za bliske osobe na što najviše obraćate pažnju i koji su vaši shopping trikovi za pronalazak idealnog poklona?

Kao što sam i rekla, to je jedna od mojih omiljenih aktivnosti.😊 Poklone biram sa posebnom pažnjom vodeći računa da budu personalizirani, jedinstveni i da imaju neku trajnu vrijednost. Znate da zaista cijenim ručno rađene proizvode koji imaju dušu i odražavaju individualnost svake osobe. Tako je između ostalog nastala i OREA online platforma, jer sam zajedno sa Senitom primjetila nedostatak mogućnosti da dragim ljudima poklonimo drugačije i unikatne poklone iz BiH. Najčešće kupujem online, tražim da su to pokloni prilagođeni potrebama i karakteru osobe i da će im donijeti radost i korist u svakodnevnom životu.


HAGI


Što biste savjetovale mamama koje ovih dana simboličnim poklonom žele izmamiti osmijeh na lica svojih mališana?

Mame najbolje znaju svoje mališane i njihove želje. U moru izbora koji imamo bitno je birati srcem i odabrati nešto što će istovremeno biti zabavno, drugačije od svakodnevne ponude, ali i što će obradovati dijete jer njihova sreća je nama najveća radost.


K King designMnogi ovih dana razmišljaju i o kupovini za sebe kao mali retreat za kraj godine. Kada biste morali izdvojiti jedan proizvod koji se našao na vašoj prazničnoj wishlisti, koji proizvod biste istaknuli?

Vjerujem da su pažnja i ljubav najljepši poklon koji možemo dati sebi. Sa radošću i nestrpljenjem iščekujemo dolazak bebe i to će biti najveći poklon ove godine na  našoj wishlisti. A do tada koristim svaki trenutak  da se odmorim i uživam sa djecom u cijeloj ovoj euforiji jer praznici su ovdje baš posebni.

Sigurni smo da će mnogi naši čitatelji ovih dana htjeti pokloniti proizvode s #MadeInBiH etiketom. Što biste im savjetovali da ubace u svoju prazničnu košaricu?

Teško je izdvojiti samo jedan proizvod jer BiH ima mnogo brendova koji su kvalitetni, moderni a istovremeno unikatni. Ja volim da poklanjam ručno rađeni nakit jer ima posebnu notu i prepoznatljiv dizajn. Tu je uvijek i prirodna kozmetika, proizvodi od kože i predivni odjevni predmeti sa notom bh.tradicije.


OrganlookJa rado biram proizvode brendova Intuitiva, Helenas, Borsettu, Hagi  i Bambu za djecu, Samusa nakit, Wooline pape, divne odjevne kreacije brenda Pavone, jedinstveno posuđe brenda Trebaš tanjur, a sigurna sam da će svako ko posjeti OREA Bazaar naći nešto za sebe i drage osobe.


Trebaš tanjurMožete nam otkriti riječ više o OREA prazničnoj ponudi i što sve kupci mogu očekivati ovih dana?

Ovih praznika, OREA poklanja više, jer smo omogućili kupcima van granica BiH da poklone koje odaberu stignu na adrese uz značajno jeftiniju dostavu. U saradnji sa našim partnerima Market Makers, obezbijedili smo popust od 30 KM na dostavu za sve naruđbe koje putuju van BiH. Tako da svi naši Bosanci i Hercegovci u svijetu mogu iz udobnosti doma izabrati i naručiti poklone koji će im biti dostavljeni na adresu bilo gdje u svijetu, sa popustom na dostavu od 30 KM.

Na OREA platformi smo pripremili stotine različitih, autentičnih kreacija poklona izrađenih od kvalitetnih materijala kojima ćete svojim voljenim poslati jedinstvenu poruku ljubavi i pažnje. Ponuda je zaista raznovrsna i nudi za svakog ponešto. Možete birati između sjajnog nakita, assesoara, divnih komada odjeće, dodataka za kuću, umjetnina, modnih dodataka, kozmetike, zdrave hrane…


Ostale shopping preporuke Amre Džeko koje možete naći na OREA platformi:


PM Bubamara

Butteria

MAAR Jewelry

Ivy Q

Waga Wood

Pavone

* * *
Naslovna fotografija: Marko Jovančić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci