Amira Pertesi predstavila novu kolekciju haljina koje ćete birati za svečane prilike

MODNE VIJESTI
7.1.2020.

Urbane, elegantne i ženstvene, tako bismo najkraće mogli opisati haljine u potpisu dizajnerice Amire Pertesi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova kolekcija ujedno je funkcionalna, s elementima glamura, ali i jednako dobro izgleda u svečanim, ali i nešto ležernijim prilikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka haljina pokazuje kako pojedini materijali kreiraju zanimljive forme i pozornost odvlače u smjeru detalja – volumeniziranih volana, izreza, naglašenih ramena ili ukrasa koji prate haljine. Kolekciju prati i raskošan vez, drapiranje, bogat kolorit, asimetrija i dinamičnost. Svaka od haljina nastala je u suradnji s Petrom Ćus, konstruktoricom i šnajdericom s kojom Amira već godinama surađuje.


S obzirom na to da ne predstavljam klasične kolekcije koje se rade u određenom broju i u određenom godišnjem periodu, volim reći da su novi modeli uvijek nastavak priče od zadnjih kreacija. Akcenat na zadnjim modelima bih stavila na nosivost jer smo ih osmislili upravo za prilike koje nisu povezane s crvenim tepihom, balovima i scenskim nastupom, što ne znači da ih i na takvim događajima ne možete nositi.
Pri svakoj izradi i stvaranju kolekcije podesim sve emocije i čula kako bi me inspirisalo sve lijepo što me u tom trenutku okružuje. Spominjala sam da uvijek dizajniram za sebe, odnosno da preslikam svoje trenutno unutrašnje stanje i to kako se u tom momentu osjećam, tako da kolekciju često prati i nježna djevojčica i zrela samouvjerena žena istovremeno.
Zadnja je bila neka romantična i opuštena djevojka. (smijeh) Prvi put pored profesionalne manekenke imamo i djevojku koja se ne bavi modelingom da bi pokazali kako naše kreacije izgledaju i na djevojkama koje nemaju manekenku konstrukciju.
Naime, radi se o mladoj i prekrasnoj Teji Babič iz Slovenije s kojom bih voljela sarađivati i u budućnosti. Tkanine biramo isključivo po udobnosti i kvaliteti, tako da su i ovog puta neizostavni skuba, svila i pliš
." - otkrila nam je Amira

Za frizuru i makeup modelima, Teji Babič i Jovani Gajić, bio je zaslužan Kosta Miljković koji je upravo kroz beauty odabire unio dodatnu dozu profinjenosti i odvažnosti u cijelu priču, dok fotografije potpisuje Aleksandar Arsenović. Kolekcija je dostupna za kupovinu na online web shopu dizajnerice, kao i u ateljeu Radvanjska cesta 67, Maribor, Slovenija, a sve komade kolekcije istražite kroz fotografije u nastavku.

 

***
Odjeća: Amira Pertesi
Make up i frizura: Kosta Miljković
Modeli: Jovana Gajić i Teja Babič
Fotograf: Aleksandar Arsenović

 

MODNE VIJESTI , 7.1.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Aleksandar Arsenović

Podijeli:

Posljednje objavljeno