TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 1.7.2020.

Senzualnost i sofisticiranost su nit vodilja gotovo svakog komada koji nosi Amira Pertesi etiketu.  

U fokusu njenog rada su haljine, a modeli iz posljednje kolekcije bit će nosivi u gotovo svim prilikama kada se želite osjećati ženstveno, elegantno i dotjerano. 

„Kolekcija koju sam trebala snimiti sredinom aprila ove godine je zbog korone odgođena i nisam radila puna tri mjeseca, kao i mnogi od nas. Tada je koncept bio potpuno drugačiji, kao i tema editorijala i modeli koji su bili pripremljeni, ali ga zbog situacije nismo uspjeli realizovati. 
S obzirom na to da trenutno možda i nije vrijeme za glamurozne haljine, a izostaju nam i takvi događaji, kreirala sam nekoliko jednostavnih komada koje djevojke mogu nositi svakodnevno. Takve haljine mi se ustvari konstantno traže, pa sam ih već davno počela kreirati, a mislim da je baš sada trenutak da upravo takve i predstavim.
“ – prokomentirala je Amira na naš upit što joj je bila nit vodilja i inspiracija za ovu liniju haljina. 

Uz tehniku drapiranja i ženstvene izreze koji suptilno otkrivaju tijelo, kreacijama je na sofisticiran način dana dodatna doza elegancije.
Kolorit boja kreće se od klasične crvene do neon zelene i kraljevsko ljubičaste. 


Drugi dio linije bit će predstavljen krajem 9. mjeseca, a te modele, kao i ove karakterizira činjenica da su izrađeni od elastične skube, jako udobni i nosivi. 
Za zaštitno lice  kolekcije, Amira je ponovno birala bh.model, Sarah Čerkez s kojim surađuje već nekoliko sezona.
Sarah i ja smo već stari tandem i jako se vežem za saradnike i tim sa kojim sarađujem. Tamo gdje mi je dobro ostajem dugo i ekipu sa kojom funkcionišem dobro takođe ne mijenjam rado.
Ona i ja često se zezamo na tu temu i da je vrijeme da ubacim novo lice, ali Sarah je zaista neko ko moje haljine iznese savršeno, onako kako ja to zamislim i smatram da se njena osobnost, gracioznost i ljepota uklope i u priču koju kroz haljine prezentiram, a koja mi je bitna, tako da Čerkezovu ipak ne dam tako lako! ? ? Osim toga, odavno mi je i drugarica, nije samo model i zaštitno lice.
“ – nadodala je Amira

Raskošna arhitektura dubrovačkih ulica poslužila je kao savršena kulisa za snimanje kolekcije profinjenih haljina ispred objektiva Aleksandra Arsenovića, dok Kosta Miljković potpisuje frizuru i makeup koji su dali dodatnu dozu elegancije cijeloj priči. 


Kompletnu kolekciju istražite kroz fotografije u nastavku. 


***
Dizajnerica: Amira Pertesi
Model: Sarah Čerkez
Foto: Aleksandar Arsenović
Makeup i frizura: Kosta Miljković


Bonjour

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.

Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.

 



Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna. 

Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.

 

 

Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom


bonjour_ba_lactalis_012
 

Sastojci (za 2 osobe):  
 

  • 150 g paste (penne, fusilli, farfalle...)
  • 1 pakovanje Somborske fete (275g)
  • 250–300 g cherry paradajza
  • 3-4 čehna bijelog luka
  • Maslinovo ulje
  • Sušeni origano ili italijanski začini
  • Svježi bosiljak, menta, rukola (po želji)
     

bonjour_ba_lactalis_01

bonjour_ba_lactalis_02
 

Priprema:    

Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.


bonjour_ba_lactalis_03

bonjour_ba_lactalis_04


U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju.  Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.


bonjour_ba_lactalis_06

bonjour_ba_lactalis_08
 

Foto: Lactalis PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!