Zavirili smo na rođendansku zabavu iznenađenja dizajnerice Amire Pertesi u Sarajevu

MODNE VIJESTI
13.2.2020.

Svaka nova svjećica na rođendanskoj torti znak je da je iza nas 365 dana ispunjenih s mnoštvo hrabrih poteza na polju karijere, doma, obitelji i ulaganja u osobni razvoj. Upravo zbog toga svaka nova proslava rođendana nosi posebnu notu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga smo uživali slušajući o avanturama pripreme zabave iznenađenja za 40. rođendan bh.dizajnerice Amire Pertesi koju su pripremile njene prijateljice. U restoranu Začin u Sarajevu organizirale su proslavu popraćenu toplim dekoracijama, malo blještavila, jednom posebnom tortom i punooo smijeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maja Kojundžić, dama koja je bila zadužena za sve detalje organizacije, nam je otkrila čime se i vi možete voditi ako planirate organizirati rođendansku proslavu iznenađenja za svoje prijateljice, kako odrediti stil uređenja, ali i cijeloj priči dati osobnu notu. 


Ganula me činjenica da oko sebe imam prijatelje poput Maje, nesebične i uvijek tu da mi razvuku osmjeh. Prava sam sretnica što je toliko divnih žena i prijateljica tu večer bile tamo sa mnom i zbog mene. Učinile su da ovu noć pamtim zauvijek. A Maja je samo još jednom dokazala da nije slučajno dobila priznanje za najbolju organizatoricu. Ona to uistinu jeste.”, otkrila nam je Amira Petresi.


Vjerujemo da će vam njeni savjeti i fotografije s rođendana koje donosimo u nastavku, a koje potpisuje Marko Jovančić biti odlična inspiracija, čak i ako zabavu planirate organizirati doma. 

***

Koliko je bilo izazovno pripremiti zabavu iznenađenja? Kako ste uspjeli da Amira ni u jednom trenutku ne posumnja što ju čeka tu večer?

Ovo nije prva zabava iznenađenja koju sam organizirala. Prije šest godina sam u Zagrebu organizirala zabavu za 40 osoba, također za 40. rođendan nekog meni jako bliskog, a gosti su bili iz Dubrovnika, Rijeke, Slavonije, Zagreba... To je bilo potpuno iznenađenje jer je slavljenik došao na kraju kad su već svi bili u restoranu. Ovog puta, zvanica je bilo manje, ali je izazov bio veći jer je Amira veliki esteta i ne voli iznenađenja, pa sam je na neki način ipak pripremila da se nešto sprema. Naime, planirala je večeru s par nas, više kao druženje, a ne proslavu rođendana i kako je samo na jedan dan dolazila u Sarajevo, ponudila sam se da ću ja rezervirati restoran. Odmah je rekla može i tu zapravo počinje priča.

Očekivala je još jedno naše žensko druženje uz puno smijeha i dobrih vibracija koje prakticiramo kad smo svi na istom meridijanu, obzirom da većina nas živi ponajviše u koferima. Posumnjala nije ništa, ali sam je tagirala na jedan Instagram story gdje se vidjelo par balona u restoranu ali nije shvatila o čemu se točno radi, niti je očekivala sve što ju je dočekalo.

Što je bila inspiracija za samo uređenje zabave i koliko vremena vam je bilo potrebno za samu realizaciju?

S obzirom na to da se organizacijom profesionalno bavim od 2006. godine, iza mene je veliki broj vjenčanja, rođendana, otvorenja i promocija a zadnjih dvanaest godina i preko trideset sajmova čiji sam idejni začetnik, koje sam radila u dvije zemlje i četiri grada te mi je za organizaciju trebalo par sati. Naime, dok sam vozila iz Zagreba za Sarajevo odlučila sam da ću je iznenaditi te sam u vožnji sve osmislila i telefonom organizirala. Pao je izbor na nježno rozu, biserno bijelu, zlatnu te malo crne i zelene jer je najbolje išlo uz prostor, a svaka od tih boja ima neku poveznicu s Amirom.

Tko potpisuje cvjetnu dekoraciju na stolu?

Potpisuje firma Makako, a ideja je bila da ne bude ugođaj lijep samo za oko. Naime, za dekoraciju smo koristili eukaliptus koji predivno miriše te lizijantuse koji su nježni i lepršavi, kao haljine naše Amire, a sve je zaokruženo mirisnim svijećama i personaliziranim balonima s porukom koje je dostavio Balon dekor iz Sarajeva.

Torta također dolazi u prepoznatljivim nijansama za Amiru te krije i logotip njenog brenda. Koliko je bilo potrebno vremena za njenu izradu? Tko je napravio samu tortu?

Dva dana su bila potrebna da se izradi torta i posebno je dizajnirana i izrađena za Amiru. Inzistirala sam da bude jednostavna, a opet drugačija i posebna, kao Amira i njene haljine. Još uvijek se svi sjećamo predivne zelene haljine koju je prije dvije godine na Sarajevo film festivalu nosila Sarah Čerkez koja ovu večer nije mogla biti s nama te je odluka pala na zelene ružice na crnoj podlozi, koja je dio njenog logotipa, kako bi se logo brenda uklopio na najbolji mogući način.

Što se nalazilo na rođendanskom meniju te večeri?

Započeli smo s hladnim predjelom koje je uključivalo plate sireva s nezaobilaznim travničkim i livanjskim, carpaccio, rižoto s nekoliko vrsta gljiva te rižoto s škampima, a završilo je s biftekom u papru i rolanom piletinom u finim travama.

Što je po tebi ključno za odabir poklona koji će izmamiti osmijeh na lice, ali i imati osobnu notu?

Ključno je poznavati slavljenika i znati što voli. Kod izbora poklona za Amiru nisam dvojila ni sekunde. Nazvala sam Mariju Hudolin koja je trebala biti tu večer s nama, ali je zbog nezgode mlade kćeri izostala ovog puta i rekla joj moju ideju. Naime za moj četrdeseti rođendan dobila sam upravo takav pečatnjak od mojih prijateljica i za taj prsten me uvijek svugdje svi pitaju i svi ga žele. Prsten je rad zlatarne Sofić i upravo taj je Amira željela već dugo, iako taj detalj kad sam birala prsten nisam znala. Na kraju je od druge dvije prijateljice tu večer dobila naušnice istog modela te njenoj sreći nije bilo kraja. Bila sam jako sretna vidjevši je tako ushićenom i pomalo zbunjenom. 😊

A kakav je bio Amirin komentar na iznenađenje?

Obzirom da je zadnja dva vikenda prije poslovnog dolaska u Sarajevo bila moja gošća, rođendan smo već proslavile ludim provodom u Zagrebu. Amira je u Sarajevo stigla noć uoči partyja iznenađenja, u petak oko ponoći i to samo na jedan dan zbog snimanja i poslovnih obaveza, ali i na moj nagovor, direktno iz Graza, gdje smo je već u petak čekali i gdje smo ostali do jutra slaveći njen rođendan po drugi put. Nakon cijele noći zabave u petak te snimanja u subotu, Amira se nadala mirnijem druženju u subotu, ali sam joj rekla da me umor ne zanima i da je očekujem u punom sjaju. Kako me je teško odbiti, znala sam da će doći u punom sjaju i zbilja je blistala u predivnoj bijeloj haljini s posebnom frizurom za koju se pobrinuo tim Ade Karišika te make upom by Adi Hasić. Obzorom da je Amira veliki esteta, nadala sam se da će joj se dekoracije svidjeti. Poznajem njen ukus i senzibilitet i sretna sam što sam je razveselila jer za to služe prijatelji.

Djelić atmosfere s ovog rođendanskog druženja donosimo kroz fotografije u nastavku...

I da, draga Amira, sretan rođendan. :) 

MODNE VIJESTI , 13.2.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Marko Jovančić

Podijeli:

Posljednje objavljeno