Bonjour.zaviruje u prozračan i trendy, tek uređen, stan Amine Efendić - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.zaviruje u prozračan i trendy, tek uređen, stan Amine Efendić

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
3.4.2024.

Amina Efendić je značajna bh. influenserica koju prati više od 220 hiljada pratilaca na Instagramu i 130 hiljada pretplatnika na YouTubeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


S Aminom smo na Bonjour.ba putovali u Japan te se inspirisali njenim kombinacijama, a ovaj put zavirujemo i u njen dom


Amina Efendić 

Prošle godine, osvojila je Wannabe Digital Awards nagradu za bh. influencericu godine, ali njeni uspjesi ne prestaju tamo. Nedavno je postala vlasnica stana u Sarajevu, što označava još jedan važan korak u njenom putovanju.
Naravno da smo s nestrpljenjem čekali završetak renovacije da bismo zavirili u Aminin novi dom i prenijeli vam atmosferu direktno iz njenog prostora. 
 

Amina Efendić, bh. fashion & lifestyle influencerica Aminin dom, Sarajevo 

Na Aminina vrata smo pozvonili u 12h, spremni za ulazak u trendy stan i razgovor o uređenju. Pri svakom kutku ovog stana, osjetite da tu živi mlada žena, koja je znala tačno šta želi. Suptilna girly atmosfera je visila u zraku. Ima li boljeg osjećaja od uređivanja vlastitog stana u 20 - im godinama? Amina kaže da iako zahtjevan zadatak, uživala je u svakom trenu ovog procesa. 

 

Amina Efendić, bh. fashion & lifestyle influencerica i Emina Smaka, glavna urednica Bonjour.baStan je savršeno dizajniran kako bi odražavao Aminin osobni stil i estetiku. Dnevni boravak odiše bijelom elegancijom, dok kutak za čitanje poziva na opuštanje i introspekciju. 

Zvijezda ovog prostora je neosporivo - bijela sofa brenda SitForm. Riječ je o modularnoj sofi teddy materijala, koja iako zauzima veliki dio dnevnog boravka, u isto vrijeme se harmonično uklapa u prostor. 

 
Svaki komad namještaja biran je s pažnjom, a svijetli tonovi dominiraju cijelim prostorom, pružajući osjećaj prostranosti i svježine. Raznovrsna rasvjeta, uključujući i M rasvjeta komade, dodaje dodatni sjaj i atmosferu.

 Kuhinja, s vintage prizvukom, mami vas da eksperimentišete s okusima i kreirate ukusne delicije.

 
Posebna pažnja posvećena je i spavaćoj sobi, gdje krevet, dizajniran od strane same Amine, odaje dojam kao da spavate na oblacima. Bez nepotrebnih detalja, s visećim lampama, ovdje je kreirala prostor namijenjen opuštanju i uživanju. 

 No, glavna zvijezda stana je studio/walk - in ormar, prostorija koja je neophodna Amini za njen rad i ispoljavanje kreativnosti. Kako kaže, dodatna prostorija za studio je bila na vrhu njene liste prioriteta pri potrazi za stanom

 
U razgovoru s Aminom, saznali smo više o procesu dizajniranja stana. Suradnja s arhitekticom Zerinom Zinger rezultirala je prostorom koji odiše jednostavnošću, ali istovremeno privlači pažnju svojim nepravilnim oblicima i zanimljivim detaljima. Amina je izrazila svoju želju za dosta svjetlosti i svijetlim tonovima, stvarajući prostor u kojem se osjeća kao kod kuće.


* * *
Girly atmosfera, prozračnost i trendy estetika čine ovaj stan ne samo odličnim mjestom za život, već i izvorom inspiracije za sve vas. Pored interijer inspiracije i motivacije, želimo dodati i jedno veliko 'You go Girl' za Aminu!

 


* * * 
Foto: Sanela Zukić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno