Bonjour.ba zaviruje: Na snimanje najslađe Alma Ras kolekcije pod kreativnim vodstvom Martine Saire - Bonjour.ba - bh.lif...

Bonjour.ba zaviruje: Na snimanje najslađe Alma Ras kolekcije pod kreativnim vodstvom Martine Saire

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
6.10.2022.

Bez obzira u kojoj smo životnoj dobi, osjećaj kada iz svakodnevnih odjevnih komada uskačemo u udobnu i cozy pidžamu je neprocjenjiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


No, priznajemo modeli kreirani za naše najmlađe uvijek ukradu pažnju i otope nam lica u široki osmijeh. Posebno kada su rađeni s kreativnošću, pažnjom, pravim materijalima i s pomisli na dječiji ćeif, jer ipak su to komadi za njih. Upravo ova suradnja o kojoj danas govorimo je našu pažnju ukrala zbog gore navedenih parametara. Alma Ras je kompanija kojoj vjerujemo godinama, a komadi ovog brenda su u ladicama naših prijateljica, baka i nana, kao i nas samih. 

 Ovaj put su, uz kreativnu ruku Martine Saire Keškić, predstavili novu, limitiranu kolekciju za djecu. Zavirili smo iza kulisa snimanja nove kampanje te kroz razgovor s Martinom saznali o kojim se tačno proizvodima radi, šta je bila inspiracija te kakva je atmosfera vladala na fotografisanju s djecom. 

 

Martina Saira Keškić na snimanju nove Alma Ras kampanje 

 

Martina, ovo nije prvi put da surađuješ s kreativnim timom Alma Ras brenda. Bila si zadužena za njihovu kampanju za 20. godišnjicu postojanja, a sada si preuzela ulogu osmišljavanja dizajna dječije linije. Kako je došlo do ove suradnje? 

Već neko vrijeme razgovaramo o tome da radimo nešto zajedno, a ja sam odabrala da to bude dječija kolekcija, kolekcija koja će ostaviti trag i lijepe uspomene mojoj djeci i meni. 
Mama si i nerijetko i Emu i Zena vidimo u kreativnim izdanjima. Kojom si se estetikom vodila pri osmišljavanju kolekcije? Kako ste birali artikle koji će se naći u ovoj kolekciji?

Željela sam postići kvalitet i jednostavnost, a ostaviti dječijoj mašti da oslikaju svoje pidžame. Pored jabuke i šljive, motivi ove kolekcije su dva crteža moje djevojčice Eme. Svaki artikal ima svoje ime i time sam ih oživjela. Kolekcija je limitirana i mala : ĆEIF PIŽAMA – po mom ćeifu pidžama, HAMAN POTKOŠULJA – i za djevojčice i za dječake, ŠARMER GAĆE – gaćice za dječake, AFERIM GAĆE – gaćice za djevojčice, HANUMA STYLE – fashion til providna roklja i MERAK ŠTUCNE – i za djevojčice i za dječake.
 

Kako je tekao sam proces izrade kolekcije? Koji su izazovi s kojima si se susrela?

Dizajn kolekcije sam uradila brzo jer sam tačno znala šta želim. Sam projekat je za mene izazov, a zbog profesionalnog tima ljudi u Alma Ras nije bilo poteškoća; najveći poduhvat je bio snimiti kolekciju sa djecom, a postići to da imaju lijepo iskustvo i da se tog dana rado sjećaju.
 

Što ove artikle izdvaja od sličnih artikala na tržištu?

Kvalitet i jednostavnost i to što su urađeni s ljubavlju. 

Čime ste se vodili pri odabiru lokacije, stila fotografija, kao i tima na setu? 

Lokacija je trebala da bude u prirodi jer osjećam da se svi trebamo vratiti malo više njoj. Djeca uživaju u prirodi i mnogo je više cijene od nas odraslih. Izabrali smo predivan voćnjak 'Baš Bašča' u Brezi koji je očaravajući i pružio je djeci puno igre uz branje voća i druženja sa životinjama. Stil fotografija i malih video zapisa je također u duhu prirode, sa malo retro touch-a. Edvin Kalić je zaista odradio odličan posao i jedva čekam finalni editorijal. Također, grafička dizajnerica, Ida Šarenac, je predivno oživjela nacrte moje kćerke Eme i zaokružila ovaj projekat.

Anegdote sa snimanja?

Ima ih puno, tako je kada radite sa djecom. Svako dijete je unikatno i svako je na setu vodio svoju priču ali to je ono što sam i željela prikazati ovom kolekcijom. 
Kolekcija MOJ ĆEIF će Online biti dostupna 11.oktobra na oficijelnoj web stranici Alma Ras, a malo poslije i u odabranim buticima Alma Ras. Kako je kolekcija LIMITED EDITION, predlažem da požurite sa kupovinom i nadam se da ćete uživati.

  

Grafička dizajnerica Ida Šarenac

Ida Šarenac o projektu: ,,Raditi na kolekciji MOJ ĆEIF je bio čisti užitak. Martina je klijent kakvog svaki dizajner želi; sa jasnom vizijom onog što želi, ali sa punim povjerenjem koje je meni kao dizajnerici dalo punu kreativnu slobodu. Jako mi je drago biti dio ovako jedne inovativne i originalne priče.“

 

Fotograf Edvin Kalić 

Edvin Kalić o projektu: ,,Kada me je Martina pozvala da radim vizuale za kolekciju 'Moj Ćeif' znao sam da će biti autentično i zanimljivo. Već na prvom našem sastanku, sjeli smo na ručak te nakon što mi je približila art direkciju kampanje i predložila ideju za vizuale, rekao sam joj da ja tu doslovno ne bih ništa dodao ni oduzeo! Složili smo se da želimo raditi fotografije ali i formu kratkih klipova kako bi što više dočarali atmosferu sa snimanja. Svemu smo pristupili opušteno, razigrano i neposredno, baš onako kakva je bila i dječija igra u Bašbašči.''


 

* * * 
Fotografije: Alma Ras/ PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno