Alma Ras pomiče granice u industriji! Zavirite u njihovu poslovnu zgradu koja spaja moderne urede, edukaciju i studio. -...

Alma Ras pomiče granice u industriji! Zavirite u njihovu poslovnu zgradu koja spaja moderne urede, edukaciju i studio.

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
6.7.2022.

Alma Ras, brend lider u proizvodnji i prodaji finog donjeg rublja i spavaćeg programa sinoć je za svoje poslovne partnere i prijatelje priredila druženje u novoj poslovnoj zgradi, u Visokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Gosti su uživali u spoju modernih i tradicionalnih zvukova uz izvođače kao što su Divanhana, DJ Kazumi, te u završnom plesnom performansu Maje Pirc, slovenske plesačice. Organizirana je i revija kupaćih kostima, koju Alma Ras već drugu godinu u vlastitoj proizvodnji kreira i proizvodi. Ovo druženje bio je i idealan povod da se prisutnima objavi ostvarena saradnja s Calidom, švicarskim brendom za donje rublje i spavaći program. Potpisivanjem ugovora s ovim brendom osigurano je radno mjesto za 100 uposlenika, u narednih pet godina.

 


 

Nova poslovna zgrada moderan je nastavak na Alma Ras fabriku u ovom gradu, a koja će biti od koristi za sve uposlenike. Sadrži multifunkcionalne prostorije za rad, počevši od lounge dijela, kancelarija, preko jedinstvenog i modernog prostora za revije, studija za snimanje, pa do posebnih prostorija za neometani rad. Ono na što su posebno ponosni jeste njihov ARcademy edukacijski centar, koji je osnovan 2020. godine, a koji je sad dobio inovativnije i ugodnije prostorije. Ovdje će se uz razmjenu znanja između uposlenika, slušati i iskustva regionalnih i svjetskih stručnjaka.


Alma Ras želi da njihovi uposlenici uče i rastu zajedno s njima


„Upravo ovim novim prostorijama i posebnim pristupom u izgradnji, pomjeramo granice odnosno postavljamo nove standarde u fashionu, marketingu i generalno u tekstilnoj industriji i šire. Otvaranjem ove poslovne zgrade želimo da ponudimo potpuno novo okruženje i učinimo našu industriju atraktivnijom i zanimljivom za nove generacije koje dolaze. Također, ovaj prostor želimo da damo na korištenje i drugim zainteresovanim građanima, udruženjima i partnerima, a prije svega učenicima i studentima, kako bi svoje znanje oblikovali prema stvarnim potrebama tržišta koristeći najbolje prakse. Zanimljivi i kreativni projekti, iskustvo rada s najvećim kompanijama u industriji širom Evrope i svijeta, uz individualni pristup je vjerujem dovoljan motiv za rad u kompaniji Alma Ras. Postižući očekivanja naših klijenata i kupaca, otvaramo za naše tržište i nova veoma zanimljiva zanimanja, te tako pružamo priliku kako našim postojećim uposlenicima, tako i svima koji žele da uče i rastu zajedno s nama”, riječi su Rasima Memagića, generalnog direktora ove savremene tekstilne kompanije.

 

 

Emotivno obraćanje vlasnika kompanije: Uposlenici su pokretači svih ovih promjena


„Sa svojom porodicom i uposlenicima uspio sam napraviti ovo čemu se večeras divimo. Ipak, nije bilo sve tako lako da se dođe do ovog cilja. To je cilj jedne generacije i ovo će biti šansa mladim ljudima da pokažu koliko mogu i da naprave novi iskorak kompanije Alma Ras koja zaslužuje da bude u evropskom i svjetskom vrhu. Mislim da idemo ka tom putu", ovim riječima obratio se Đemal Memagić, vlasnik i osnivač kompanije.
„Vrlo je važno kad znate da svoj biznis imate kome ostaviti. Ja imam veliki tim na čelu sa Rasimom i uvijek im govorim da paze i čuvaju radnika jer oni su ti koji su pokretači svega ovoga. Ako ne bude njih, nema ni nas", rekao je Đemal.

 


Uređenje potpisuje bh. arhitektica Maja Nurkić


Maja Nurkić, arhitektica koja je radila projekat zgrade zahvalila se kompaniji Alma Ras što su imali povjerenje, strpljenje i razumijevanje za sve njene ideje. „Lijepo je kada klijent da tu slobodu arhitekti i dizajneru. Ovo nije obična upravna zgrada, ovo je multifunkcionalni prostor gdje će se između ostalog odvijati edukacije i vrlo je važno što Alma Ras daje tu mogućnost onima koji žele da znanje stječu u ovakvom prostoru", poručila je Maja.

  

***
Foto: Alma Ras Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci