Alban Ukaj na crvenom tepihu u Cannesu nosio Kaftan dizajn. Detalje otkrivaju dizajnerice. - Bonjour.ba - bh.lifestyle m...

Alban Ukaj na crvenom tepihu u Cannesu nosio Kaftan dizajn. Detalje otkrivaju dizajnerice.

Tekst:

Emina Smaka

EVENT
25.5.2022.

Od 17. do 28. maja ove godine održava se 75. po redu Cannes Film Festival.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako već dvije godine festival u Cannesu zbog Corona virusa nije uživao glamur koji smo navikli, ove godine sve je izgledalo kao nekad. Sinoć je crvenim tepihom prošetao glumac, dobro poznat bosanskohercegovačkoj javnosti, Alban Ukaj u društvu ekipe filma 'Tori i Lokita'. Film, u režiji braće Jean-Pierre i Luc Dardenne ove godine se nalazi u takmičarskom dijelu festivala. 

 Alban je pored svojih glumačkih sposobnosti prepoznatljiv i po nešto drugačijem stilu odijevanja. Često u svoje casual kombinacije dodaje prsluk od odijela i takozvanu 'flat' kapu. Sinoć smo ponovo od Albana mogli vidjeti uzbudljivu kombinaciju. Naime, pojavio se u monohromatskom crnom izdanju s dobro skrojenim crnim odijelom, crnim cipelama i crnom košuljom s velikom mašnom. Nosio je bh. dizajn u potpisu Kaftan studija. 

 Emina i Nermina su dvojac koji stoji iza sjajnog brenda Kaftan Studio koji je prvi put kreirao kombinaciju za muškarca. Otkrile su nam da je dress code festivala klasika koja za muškarce predstavlja crno odijelo. Kreirale su upravo to ali sa svojim pečatom. U nastavku otkrivaju sve detalje ove suradnje. 
 

 

Prvi put kreirate za muškarce. Da li je ovo bio izuzetak ili novina koju unosi Kaftan studio? 

Imale smo priliku raditi mušku konfekciju ali su to više bili projektni zadatci. Zvanično je ovo prvo muško odijelo koje smo uradile pod etiketom Kaftan studio. Kada nam se Alban obratio sa željom da mu mi kreiramo outfit za crveni tepih festivala u Kanu, tim Kaftan studija se odlučio da se odazove ovom izazovu i napravi presedan u odnosu na dosadašnji rad. Prvo muško Kaftan Studio odijelo da ima prezentaciju na crvenom tepihu Kanskog festivala nam je bilo potpuno prihvatljivo. Hoćemo li kreirati za muškarce? To će zavisiti od interesa. Razmatramo da ubacimo u ponudu isključivo crno custom made muško odijelo.Odakle inspiracija za ovaj dizajn? 

U cijeli proces smo svi skupa ušli vođeni srcem, znanjem i iskustvom. 
Crveni tepih kanskog festivala ima svoj dress code i to nam je bila osnovna smjernica za kreiranje te da u izvedbenom dijelu svaki detalj dovedemo do perfekcije. Imali smo zamišljenu siluetu koju smo željeli postići i na kraju smo i uspjeli u tome.Da li je Alban sudjelovao u kreativnom procesu ili je sve prepustio vama? 

Alban je profesionalac koji se prepustio profesionalcima da rade svoj posao. Obzirom da smo imali prilike da surađujmo na nekim drugim projektima, vrlo brzo smo se razumjeli.  

 

* * *
Naslovna fotografija: Kaftan Studio 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno