Lila je za svoje vjenčanje u Sarajevu birala Plusminus odijelo i da, zaljubili smo se u ovaj wedding look! - Bonjour.ba...

Lila je za svoje vjenčanje u Sarajevu birala Plusminus odijelo i da, zaljubili smo se u ovaj wedding look!

Tekst:

Bonjour.ba

VJENČANJA
15.3.2021.

Profinjena alternativna klasičnoj vjenčanici, može biti i odijelo. Ono je simbol elegancije u ženskom ormaru, a zahvaljujući osjećaju moći kojeg su žene imale dok su ga nosile, postao je odlična modna opcija za samopouzdan i statement izgled u svakoj prilici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je dizajnerica brenda Plusminus fashion objavila fotografije ljupke Admire Lile Lisak u odijelu koje je kreirano posebno za njezin veliki dan, željeli smo znati više detalja.
Ena je od osnutka svog brenda razvila prepoznatljiv modni izričaj koji slavi sintagmu mode i grafike, jednostavnost, eleganciju, prirodne materijale i krojeve koji na suptilan način naglašavaju ženstvenost, a izuzetak nije ni ovaj look. 
Admira je izgledala ženstveno, dotjerano i profinjeno, a poseban šarm cijeloj priči dala je njena opuštenost, ali i ležernost s kojom nosi ovaj artikl. „S obzirom da smo imali jako malo vremena da organizujemo vjenčanje, birali smo samo najsigurnije opcije. Bez razmišljanja sam izabrala Plusminus i jednu od njihovih kreacija! Nekoliko puta sam se uvjerila u njihovu kreativnost, kvalitet i susretljivost  tako da nisam ni sumnjala da će mi Plusminus ovaj dan učiniti još ljepšim! A odijelo sam izabrala da dokažem da djevojke mogu izgledati lijepo i prefinjeno i bez raskošnih haljina.
I još jednom, veliko hvala timu Plusminusa i divnoj Eni!
“ – otkrila nam je Admira Lila Lisak u razgovoru kako se odlučila na ovaj modni odabir. 
Look su upotpunili s neophodnom zaštitnom maskom u svilenom materijalu s bakropis grafikom te dodali detalj svilene maramice na Eminovo odijelo.

Vrlo često imam priliku i zadovoljsto da kreiram look zajedno sa klijenticama za njima specijalne prilike a jedna od takvih je svakako i dan vjenčanja. Raduje me to da biraju modele koji odstupaju od klasičnih svečanih haljina koje su ukrašene predvidljivim materijalima i detaljima.
Mogu slobodno reći da za protekle 4 godine koliko sam radila na modelima, svaka djevojka/žena željela je imati nešto u estetici Plusminusa kombinovano sa njihovim senzibilitetom. Zajedno bi se dogovorile o materijalu, formi koja najbolje stoji njihovoj liniji te bi sve upotpunili najčešće sa nama prepoznatljivim detaljem, grafikama. Tako je i Lila odabrala naše odijelo koje smo prilagodili njenim željama, izbor materijala je krep viskoza koja drži formu sakoa, ali  ima i lijep pad za široke hlače. Na kraju, tu su i grafike u izvedbi bakropisa koje se nalaze samo na jednoj strani modela. Ono što je zanimljivo je da često imamo i praktične mlade koje žele imati modele koje mogu iskoristiti i kasnije, nakon svadbe ili druge prilike te smo sigurni da će i Lila ovaj komplet nositi i u drugim izdanjima. :)
Za mene je veliko zadovoljstvo biti dio ovakve priče  i uživam u tom procesu te često prihvatam i izazove koji mi na prvu djeluju nemoguće. Trenutno radimo muško odijelo i haljinu za vjenčanje koje će se održati na skijama te je za tu priliku pored vizuelnog trebalo razmišljati o tome da komadi budu funkcionalni u svakom smislu, pokretljivosti i toplote, vodootpornosti... Vrlo zanimljivo iskustvo, radujem se i tom danu.
“ – nadodala je Ena Dujmović, dizajnerica brenda Plusminus. 
Divna modna suradnja koja će vjerujemo potaknuti brojne dame da za svoj dan vjenčanja biraju odijelo. 

*** 
Foto: Wedding Studio Diamond / Besim Bojadžija
Tekst: BONJOUR.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno