ADEM/S: Brend Adema Grljevića prezentacija je atipične elegancije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

ADEM/S: Brend Adema Grljevića prezentacija je atipične elegancije

Tekst:

Arijana Bošnjak

MODNE VIJESTI
18.1.2024.

Adem Grljević je kreativni direktor koji je napravio korak u svijet poduzetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nakon godina promatranja svijeta mode kroz perspektivu art direktora, Adem je napravio graciozan prijelaz u sferu poduzetništva i osnovao vlastiti brend - ADEM/S. Kada kažemo graciozan prijelaz, između ostaloga, aludiramo i na njegovu debitantsku kolekciju inspiriranu baletom, pod nazivom „Let's dance“.  

 „Prvom kolekcijom pod nazivom “Let’s dance” otvorili smo vrata atipičnoj eleganciji koja će "in every girl’s dream", pisati najlepšu liriku. Njen korak, osmeh i reč obojiće lakoćom i gracioznošću - En face.“ – rekao je Adem.


Kolekcija predstavlja jedinstven pristup eleganciji, prelazeći tradicionalne forme onoga što se smatra bridal i večernjom estetikom. Njegova prva kolekcija donosi komade na kojima se očituju bridal i baletna estetika, ali s elementima koji im daju pečat unikatnosti.

Akromatski tonovi crne i bijele dobili su snažnu dinamiku kroz teksturu i formu, igru s proporcijama i odnos prozirnih materijala koji se fluidno kreću na tijelu u kontrastu na čvrste materijale koji kreiraju strogo definiranu siluetu.

 Sitni nabori i uzorci „iscrtani“ trakama u kontrastnom materijalu stvaraju teksturu koja minimalističkim modelima daje karakter. Njihov snažan statement „smiruje“ zagasiti sjaj saten tkanja koji daje moć transformacije čitavoj kolekciji. Tako se graciozni komadi s lakoćom prebacuju iz formalne bridal odjeće u look stvoren za večernji event.
"Inspirisani dinamikom baleta, kreirali smo anti - bride lookove za poetično “I do” kao i night out metamorfozu. Paleta boja i forme nastupile su kao ultimativna lepota jednostavnosti i naposletku - umetnost življenja." - komentira Adem


Kroz jednostavnost, eleganciju i unikatnost modela te kroz snagu art direktora koji ima sposobnost da svaki put na pravi način ispriča narativ kolekcije, Adem će zasigurno osvajati modne entuzijaste i insajdere iz kolekcije u kolekciju.

Adem je predstavio kolekciju koja je zaista majstorski prikaz snage minimalizma i čistih akromatskih tonova. Osvaja nas njegova studija kontrasta jednostavnosti i odvažnosti koja priča o tome da magija leži u detaljima i spajanju taktilnih i vizualnih osjetila. Zavirite u njegov svijet ultimativnog minimalizma s karakterom kroz fotografije u nastavku.


Pogledajte još fotografija prve kolekcije brenda ADEM/S


* * *
Kreativni direktor: Adem Grljević
Kreativna produkcija: Bojana Ćirić
Fotografija: Dragan KlemAdem Grljević
Make up: Merima Nezirović
Frizura: Dalibor Vrtina
Model: Lara Bajraktarević
Asistent fotografa: Dražen Žigić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno